"Cred ca suntem pregatiti, in acest moment, in proportie de 75%. Pentru mine nu este un procent multumitor, de aceea am decis ca in urmatoarele zile sa avem inca o intâlnire cu reprezentantii companiilor de salubritate, care sa se pregateasca mult mai bine pentru aceasta noua intâlnire si sa spuna care ar fi necesarul de utilaje, de material antiderapant, de combustibil, de forta umana, pentru ca deszapezirea sa se realizeze in totalitate in Capitala, nu doar pe marile artere, ci si in spatele blocurilor, pe stradutele mici si la scoli, gradinite, spitale si la institutiile statului.

Vreau ca in acest an sa avem o deszapezire exemplara in Capitala, din toate punctele de vedere, vreau ca orasul sa arate unitar, sa nu avem deszapezire doar in câteva sectoare, in special cele care au zone centrale, iar cele care sunt mai la marginea Capitalei sa nu dea o atentie deosebita acestei actiuni", a spus Gabriela Firea.

Edilul sef al Capitalei a precizat ca, in prezent, companiile de salubritate au raportat un total de 582 de utilaje de deszapezire, aproape 3.000 de operatori si peste 34.000 de tone de material antiderapant. Firea a adaugat ca la discutii a solicita inclusiv utilaje de deszapezire de mici dimensiuni, pentru ca acestea sa aiba acces si pe stradutele mai inguste, dintre blocuri.

"Vom lua toate masurile care se impun pentru ca deszapezirea sa nu se faca doar pe marile artere, ci si pe strazile mici, pentru ca acolo a fost, de fapt, in fiecare an, problema.

Au fost bucuresteni care nu au reusit sa isi scoata masinile din spatele blocurilor sau din parcare. Trebuie sa avem si masini de deszapezire de mai mici dimensiuni care sa poata patrunde in aceste zone. Nu este nicio rusine sa dam la lopata daca va fi nevoie pentru a debloca anumite stradute. Nu este normal sa asteptam sa vina primii ghiocei si zapada sa se topeasca", a afirmat primarul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă despre bunica ei- antena3.ro

Citeste si: Ce spunea Gabriel Cotabiță înainte să moară: ”N-am ce să regret, pentru că, dacă aș regreta ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu”- wowbiz.ro

Firea a precizat ca in perioada urmatoare se vor face verificari pe teren, impreuna cu primarii de sectoare, si vor avea loc simulari pentru a observa timpul de reactie al institutiilor si operatorilor, dar si verificari pentru a constata daca utilajele declarate ale firmelor de salubritate exista si in realitate, nu doar pe hartie.

Primarul Gabriela Firea a amintit de solicitarea ei ca toate utilajele de deszapezire sa fie inscriptionate cu sigla Capitalei, a sectorului unde functioneaza si a firmei care le detine, intrucât in anii trecuti au fost cazuri in care aceleasi utilaje functionau atât in Bucuresti, cât si in judete, desi erau declarate ca fiind rezervate doar pentru Capitala.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si