În urma unor ştiri eronate apărute, marţi, edilul Capitalei îi asigură pe bucureşteni că nu vor plăti majorări de preţ la Gigacalorie. Iată întreg comunicatul:

"Ca urmare a materialelor de presă care anunţă, în mod eronat, o apropiată majorare a facturilor populaţiei la încălzire, ca urmare a unei viitoare creşteri de preţ a Gigacaloriei, facem următoarele precizări

Bucureştenii nu vor plăti majorări de preţ la Gigacalorie

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Primăria Municipiului Bucureşti infirmă datele publicate în presă conform cărora o eventuală majorare a preţului de producţie a Gigacaloriei se va reflecta în facturile finale plătite de populaţie.

Primarul General, Gabriela Firea: “Preţul Gigacaloriei pentru cetăţenii bucureşteni, consumatori racordaţi la RADET, nu va înregistra creşteri. Informaţia conform căreia ELCEN a solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o majorare a preţului gigacaloriei cu aproximativ 10% se referă la preţul de producţie al companiei, şi nu la preţul la consumator. Orice majorare a preţului pe Gigacalorie plătit de populaţie are loc numai prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, iar în prezent un astfel de proiect NU se află în lucru la nivelul municipalităţii”.

Orice afirmaţie contrară este de natură să dezinformeze populaţia, de aceea facem apel ca informaţiile destinate cetăţenilor să fie tratate cu responsabilitate, fără adăugarea unor interpretări proprii.

“Eu vorbesc despre preţul de producere al Elcen, nu de preţul gigacaloriei care ajunge la populaţie”, este declaraţia reprezentantului ELCEN, citată în materialele de presă la care facem referire, aşadar concluzia conform căreia majorarea se va reflecta în facturile finale plătite de populaţie este o pură speculaţie, nu o informaţie oficială.

În prezent, preţul gigacaloriei este de 163,03 lei cu TVA pentru consumatorii casnici. Din acest preţ, tariful gigacaloriei nu a suportat modificări faţă de anul precedent.", se arată în comunicat.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si