Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Georgia a retras proiectul de lege privind ”agenții străini”

Vocile oamenilor s-au auzit într-un final în Georgia. După a doua zi de protesteîn Tbilisi, puterea a cedat și a retras legea privind ”agenții străini”

Redactia Stirile Kanal D,

Lege retrasă după proteste intense din Georgia

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Centrul capitalei georgiene, Tbilisi, a fost din nou plin de protestatari. Oamenii au ieșit în stradă pentru a cere renunțarea la controversata lege a ”agenților străini”. Pentru a calma situația, poliția a intervenit cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă.

Citește și: VIDEO- Proteste violente în Georgia. 66 de persoane arestate și zeci de polițiști răniți

Protestatarii au aruncat cu pietre și cocktail Molotov

Pentru a se salva, protestatarii au folosit tot ce aveau la îndemână. Grupuri de manifestanți au aruncat cu pietre și cocktail Molotov. Au ridicat baricade împotriva mascaților, iar câțiva au răsturnat o mașină.

Citeste si: Când încep ninsorile în România! Meteorologii anunță schimbări climatice semnificative pentru iarna 2024-2025- kanald.ro

Citeste si: Primele imagini cu Iancu Sterp în ziua nunții! Gestul surprinzător pe care l-a făcut fratele lui Culiță cu câteva ore înainte de cununia religioasă. Cum a reacționat Denisa?| VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini spectaculoase din cea mai bună stațiune de schi din lume. Este în Europa și prețurile pornesc de la 30 de euro- antena3.ro

La doar câteva ore de la începerea protestelor, partidul de guvernământ din Georgia a anunțat că retrage proiectul de lege. Acesta prevedea ca ONG-urile și organizațiile media, care primesc mai mult de 20% din finanțare din străinătate, să se înregistreze ca ”agenți străini”.

Protestatarii au susținut că este o copie a unei legi rusești pe care Kremlinul o folosește pentru a înăbuși orice critică.

Și Rusia a reacționat. Imediat după retragere, Moscova și-a exprimat îngrijorarea iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a transmis că etnici ruși din țările vecine trebuie să fie vigilenți.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI