"Cele mai rele temeri ale noastre au devenit realitate", au scris reprezentanţii grădinii zoologice, miercuri, pe Facebook. Cel puţin 30 de maimuţe au murit, potrivit Poliţiei.

Un incendiu a făcut ravagii, puţin după miezul nopţii, la Casa maimuţelor din această grădină zoologică, situată în landul Renania din sud-vestul Germaniei. Ea adăpostea în special urangutani, marmosete şi cimpanzei. Doar doi cimpanzei au supravieţuit, precum şi o familie de gorile care erau într-un adăpost adiacent.

Citeste si: Papa Francisc şi-a cerut scuze pentru că "şi-a pierdut cumpătul" atunci când a lovit peste mână o credincioasă- VIDEO

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Petardele şi focurile de artificii au provocat moartea unei persoane şi rănirea a mai mult de 200

Pompierii au reuşit să împiedice propagarea incendiului la alte adăposturi.

Potrivit primelor detalii din anchetă, incendiul ar fi fost provocat de lampioane, care sunt interzise în această regiune din 2009. Trei dintre aceste lampioane au fost găsite în incinta grădinii.

Grădina zoologică va rămâne închisă miercuri, angajaţii fiind "în stare de şoc" după "această tragedie", conform conducerii instituţiei.

Această tragedie riscă să relanseze dezbaterea care are loc în Germania cu privire la focurile de artificii, petarde zgomotoase şi lampioanele zburătoare, în special cele cumpărate de germani în noaptea de Anul Nou, dar care provoacă în fiecare an răniţi, decese şi poluează atmosfera.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si