În realitate, lucrurile sunt puţin mai complexe. Fie că eşti priceput din fire şi îţi place să repari sau să construieşti lucruri de la zero, fie că te fereşti să schimbi chiar şi un bec, ai nevoie de câteva scule şi unelte de bază în propria casă. Cum probabil ai avut deja ocazia să afli, există unele mai calitative şi altele mai puţin calitative, unele dedicate amatorilor în lucrări de amenajare şi altele speciale pentru profesionişti.

În oricare dintre aceste categorii te-ai încadra, un lucru este cert: ai nevoie de scule care să nu te lase la greu. Tocmai din acest motiv Shopu.ro ţi-a pregătit un ghid care să te ajute la cumpărături.

Trusa de scule de mână

Trusa de scule de mână n-ar trebui să lipsească din nicio locuinţă. Oricât de rar ai avea nevoie de ea, atunci când ajungi să o foloseşti este important să ai sculele de bază într-un loc şi, mai ales, să fie uşor de folosit. N-ai vrea să ţi se îndoaie cheia în timp ce strângi mai cu foc piuliţele sau să îţi alunece ciocanul din mână tocmai când fixasei cuiul la locul potrivit.

Primul lucru la care trebuie să fii atent este să nu cumperi acelaşi lucru de 2 ori. Mai precis, poţi găsi truse cu o mulţime de elemente care îţi iau ochii şi te fac să crezi că vei avea tot ceea ce îţi trebuie acolo, dar să te trezeşti că ai cumpărat, de fapt, piese identice pe care nu vei ajunge să le foloseşti niciodată.

Dacă vrei doar să ai în casă o trusă pentru urgenţe şi reparaţii simple, atunci ai nevoie de o trusă la fel de simplă, cu ustensile de bază. Ce-ar trebui să regăseşti neapărat în aceasta: un patent, un ciocan, o cheie reglabilă, cel puţin o şurubelniţă dreaptă şi una în cruce, un cutter şi o ruletă şi, neapărat, câteva chei cu cele mai folosite dimensiuni. Trusa de scule de mână Krafttechnick Germany KT-28 este recomandarea noastră în acest sens.

Dacă ştii că îţi place nu doar să repari, dar şi să meştereşti tu cât mai multe de lucrurile de care ai nevoie în casă, ai nevoie să treci la nivelul următor – o trusă semi-profesională. T rusa de scule de mână Krafttechnick Germany KT-173 este un kit potrivit pentru cei care nu se tem să facă singuri reparaţiile mari ce apar în orice locuinţă. Găseşti în ea chei tubulare, imbusuri, boloboc, articulaţie cardanică. În total ai 173 de piese special alese pentru cei harnici şi îndemânatici.

Seturi de scule pentru profesionişti

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Când vine vorba de profesionişti, lucrurile sunt mult mai complexe. Trusele de unelte trebuie să fie specializate şi să ofere cât mai multe din cele necesare fiecărei meserii.

Pentru electronişti şi electricieni, o trusă ideală este obligatoriu să cuprindă elemente precum: cleşte cu cioc lung, cleşte de tăiat în diagonală, cleşte cu cioc plat, cu cioc curbat şi de tip Lineman. Ciocanul de lipit, cleştele de sertizat şi menghina sunt şi ele esenţiale.

Pentru specialiştii din industrie noi recomandăm trusa de scule profesională Pro's Kit, un set de foarte bună calitate, ce vine într-o geantă din aluminiu ce protejează sculele în caz de impact.

Pentru mecanicii auto, dar nu doar pentru ei, este important o trusă de calitate şi cu accesorii complete. Trusa profesională de chei tubulare şi clicket cu 108 piese, de la capete tubulare lungi şi torx la antrenoare cu cricket şi pârghie este recomandarea noastră.

Orice profesionist trebuie să aibă şi un set de şurubelniţe cu vârfuri interschimbabile, precum Pro's Kit 31, un set realizat din 31 de piese de calitate superioară, cu design ergonomic şi comutare facilă, atât la înşurubare, cât şi la desşurubare.

Scule pentru amatorii de DIY

Fenomenul DIY, Do it yourself, a luat amploare în ultimii ani. Tot mai mulţi oameni preferă să îşi facă singuri amenajările în casă, ca să aibă controlul asupra rezultatului final. Nu toţi ştiu însă de la început ceea ce presupun proiectele de acest gen şi nici ce scule ar trebui să aibă la îndemână, pe lângă cele deja menţionate în articol.

Dacă vrei să lucrezi cu lemn şi nu numai, vei avea nevoie de un fierăstrău, iar noi îţi recomandăm unul pendular. Este extrem de precis, potrivit pentru a tăia materiale plastice, lemn sau metal moale, precum aluminiul sau tabla. Poate tăia drept, în cerc sau poate decupa chiar forme complexe. Recomandarea noastră este fierăstrăul pendular Stern JS65D în 4 trepte, cu putere de 710W şi viteză maximă de 2800 rpm.

Şurubelniţa electrică este şi ea de mare ajutor. Nu mai pierzi timpul atunci când ai de prins sau de desfăcut multe şuruburi şi nici nu mai depui efort în acest sens. Recomandarea noastră este şurubelniţa electrică Jiming, de 4,8 V şi cu 12 capete interschimbabile. O poţi folosi independent de prezenţa unei prize în apropiere, este uşoară şi ergonomică.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

La orice achiziţie pe care o faci în acest domeniu trebuie să ţii cont de câţiva factori:

Materialele din care sunt realizate sculele trebuie să fie unele rezistente;

Mânerele este indicat să fie ergonomice, să nu alunece din mână şi, neapărat, să fie făcute din materiale sigure, care să protejeze în cazul în care ai de-a face cu curent electric;

Cutiile pentru depozitare trebuie să fie capabile să protejezele sculele în cazul lovirilor, astfel că este bine să le alegi pe cele din plastic solid sau aluminiu şi cu închideri sigure.

Şi, desigur, nu trebuie să scapi din vedere importanţa ordinii când te apuci de orice reparaţie sau amenajare. Nu vrei să te trezeşti că nu ai idee unde îţi este cheia de 10 atunci când ai mai mare nevoie de ea. Cum orice meşter, de ocazie sau de meserie, strânge de-a lungul vremii mai multe scule, o cutie pentru depozitarea lor este esenţială. Găseşti modele variate, de dimensiuni potrivite pentru orice nevoi. Noi îţi recomandăm cutia pentru depozitare Tools, ergonomică şi foarte rezistentă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si