Executivul condus de Nicolae Ciucă ia în calcul să reintroducă măsura de compensare a preţului cu 50 de bani, în cazul creşterii preţurilor la carburanţi.

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă cere verificări la sânge la achizițiile CEO, după tragedia din Gorj

Măsura a fost în vigoare până la 1 ianuarie 2023 și premierul a anunțat la finalul anului trecut că ar putea reveni la ea în caz de nevoie.

Citește și: VIDEO- Un nou val de scumpiri la carburanți. Care este azi prețul la benzină și motorină

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit surselor citate, dacă preţul carburanţilor ajunge la 9 lei, măsura ar urma să fie reactivată, pentru o perioadă de timp, de 3 luni, au precizat sursele.

Ciucă: Este vorba doar de o suspendare

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat la sfârşitul anului 2022 că se va sista compensarea preţului la carburanţi începând cu 1 ianuarie.

Şeful Executivului a ţinut să precizeze că este doar o măsură de suspendare, guvernul fiind pregătit să o aplice din nou dacă preţurile depăşesc puterea de cumpărare a cetăţenilor.

Cât de mult au crescut prețurile la carburanți

Prețurile la combustibili  au crescut constant de la începutul anului, când Guvernul a decis să anuleze compensația de 50 de bani la litru.

Experții se așteaptă ca  prețurile la motorină și benzină  să crească în continuare, în luna februarie, ca urmare a unor noi decizii guvernamentale, dar mai ales sub influența prețurilor globale la petrol.

Citește și:  VIDEO- Guvernul renunță la compensarea de 50 de bani a carburanților. Prețurile acestora de la 1 ianuarie 2023

Prețurile la benzină și motorină   ar putea crește ca urmare a unui proiect de OUG de la Ministerul Energiei prin care se asigură că este respectat procentul de biocombustibil la pompă, ceea ce va aduce alte scumpiri ale combustibililor

Care sunt prețurile a z i benzină și motorină

Prețurile azi la motorină și benzină.  După cum se poate verifica pe  Monitorul prețurilor, platforma Consiliului Concurenței, un litru de motorină standard variază între 7,60 lei și 7,98 lei.

Un litru de benzină standard  costă între 6,5 lei și 6,8 lei, cu variații ușoare și peste această limită maximă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și:  ANAF scoate la vânzare autoturisme la prețuri foarte mici. Cât costă un Audi sau un Mercedes

Prognoza de creștere de prețuri pentru combustibili ține de motive globale, în primul rând ieșirea din pandemie a Chinei, cu creșterile de prețuri la materii prime și a cererii de combustibili.

Experții economici sunt de părere că prețul la motorină și benzină are de regulă o mare volatilitate, fapt care influențează și riscul de creștere a inflației.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si