Ședința de Guvern de la ora 12.00 a avut ca principal subiect pe ordinea de zi modificarea legii compensării prețurilor la energie.

Citește și: Guvernul decide în ședința de miercuri zilele libere din anul 2023

Guvernul a anunțat că va elimina obligativitatea depunerii unor declarații pe propria răspundere din partea clienților casnici care au mai multe locuri de consum.

Citește și: Se modifică legea plafonării la energie

Executivul consideră discriminatorie această obligație de depunere a declarației, astfel încât cei care vor să beneficieze în continuare de un preț plafonat la energie nu vor mai obligați să depună o declarație scrisă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În ce cazuri rămâne obligatorie declarația pe propria răspundere 

Potrivit propunerii de act normativ, rămâne obligatorie declarația pe propria răspundere în azul celor care folosesc acasă aparatură medicală, pentru familiile cu cel puțin 3 copii, dar și pentru cele monoparentale.

Citește și: Temperaturile scad brusc în România, spre final de an. Cum va fi vremea de Revelion

Ultima ședință de guvern pe 2022 aduce o simplificare pentru românii care au mai multe proprietăți.

Conform ordinei de zi a ședinței de guvern de azi, va fi aprobat un PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023.

Citește și: Vești bune pentru români: cardul pentru energie a fost aprobat. Cine va beneficia de ajutorul pentru plata facturilor

declaratii energie

Decizie importantă luată de Guvernul Ciucă - dispar declaratiile pentru plafonarea de pret la energie

[Sursa foto: Guvernul României]

Se elimină, astfel, obligativitatea de a depune declarațiile în cazul proprietarilor de mai multe locuințe.

Decizia Executivului vine după două săptămâni de cozi infernale la firmele de distribuție de energie electrică, unde românii s-au grăbit să își lămurească situația.

Citește și: Vești bune în țara noastră. Categoria de ajutoare care cresc din anul 2023

Și chiriașii au avut emoții pentru că au luat cu asalt firmele de energie ca să afle dacă sunt sau nu eligibili pentru plafonarea de preț.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si