O nouă atenționare cod galben de vânt a fost emisă de meteorologi miercuri dimineața, la ora 10.00, pentru 10 județe din țară. Codul galben privind intensificările vântului va fi valabil până joi dimineața, la ora 10.00.

Cod galben de vânt pentru 10 județe

Potrivit specialiștilor ANM, vântul va sufla cu putere în nordul Crișanei, în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei. 

Citește și: Ninsorile revin în România! Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai?

În Carpații Orientali, vântul va avea intensificări cu viteze de 70...80 de km/h, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri, rafalele vor avea viteze de 100...120 km/h.

vant

Vânt puternic

[Sursa foto: Freepik]

Codul galben este valabil pentru județele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna, Harghita şi Mureş.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În Capitală, vântul va sufla moderat, iar temperaturile vor atinge chiar și 18-19 grade Celsius, cu mult peste cele normale specificei perioadei.

Minima se va încadra între 3 și 5 grade Celsius. Ceru va fi senin, iar la rafale, vântul va avea viteze de până ls 40 km/h.

Vremea la extreme în România

Vremea este la extreme în România. La Vârfu Omu, vântul a suflat cu viteze de peste 100 de kilometri la oră și a împrăștiat zăpada. Stația meteo de la peste 2.500 de metri altitudine a înregistrat o minimă de minus 1,4 grade Celsius.

Și la Sinaia, vântul a suflat cu putere și a atins chiar și 160 de kilometri pe oră. 

„Ar fi fost undeva la 160 de kilometri la oră, ceea ce face imposibil să poți să parcurgi un traseu 05,34 /musca/ 06,25 S-au format și plăci de vânt pe anumiți versanți, deci apare riscul de avalanșă, mai ales cu încălzirea. La peste 2000 de metri avem temperaturi pozitive", a explicat Silviu Frusinoiu, salvamont Sinaia.

Citește și: VIDEO- Zile cu trei anotimpuri: viscol, ploi și soare. Vremea este la extreme în România

În Brașov, vremea a fost la polul opus. Temperaturile au atins chiar și 15 grade Celsius, iar localnicii au ieșit din case pentru a se bucura de temperaturile de primăvară.

Ieri, 06 februarie, a fost cea mai caldă zi din istoria măsurătorilor. S-au înregistrat maxime de 22 de grade Celsius la Zimnicea și la Calafat.

locuinta inundata

Locuință inundată în Bistrița-Năsăud

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

În schimb, în nordul țării, la Bistrița-Năsăud, precipitațiile au făcut ravagii. 26 de gospodării au fost inundate și a fost nevoie de intervenția pompierilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si