Cum faci sa le utilizezi eficient si cat mai productiv? Ei bine, trebuie sa stii ca realizarea unei liste implica din start un angajament mai mare. Acel “lasa ca vad eu la ce ora merg in locul X” va fi inlocuit cu “ora 12 – intalnire in locul X”. Odata ce-ti treci pe foaie un task, o intalnire sau un angajament, vei vedea ca reusesti rapid sa te organizezi, astfel incat sa duci la bun sfarsit tot ce ti-ai propus.

Prima regula si cea mai importanta este sa-ti setezi obiective realiste si sa nu uiti sa-ti lasi si timp de respiro.

Fie ca este o vorba despre o lista cu sarcini de serviciu sau de una care include ora la care il iei pe cel mic de la gradinita, aceasta trebuie sa fie intocmita clar, concis si mai ales eficient.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Iata care sunt avantajele pe care o lista de activitati zilnice ti le poate aduce, daca respecti intocmai cateva reguli:

Te ajuta sa te organizezi eficient

Foloseste produse de papetarie pentru a evidentia task-urile care nu suporta amanare, dar si atunci cand trebuie sa vii cu adaugiri sau sa modifici diverse aspecte.

Stii deja ca programul ti se poate modifica atunci cand te astepti mai putin si pot interveni sarcini neasteptate. Daca esti o persoana dezorganizata, utilizeaza post-it-uri, markere, si evidentiatoare. Ai grija, insa, ca lista ta sa nu devina de neinteles.

Vei sti cum sa-ti imparti timpul

Atunci cand pui pe lista toate sarcinile pe care le ai intr-o zi, vei putea sa-ti imparti timpul astfel incat sa le bifezi pe toate.

Raporteaza-te in mod realist la ceea ce ai de facut. Stabileste -ti deadline-uri pentru fiecare si ia-le pe rand. Daca ai de terminat un raport, de exemplu, atunci indreapta-ti toata atentia spre acel task, astfel incat sa reusesti sa-l termini asa cum ti-ai propus. Una dintre marile greseli ale oamenilor ocupati este ca incearca sa faca doua sau mai multe lucruri in acelasi timp, ceea ce duce la lipsa de concentrare si chiar la dureri de cap, la propriu.

Iti vei prioritiza sarcinile de zi cu zi

Tu stii cel mai bine cu ce trebuie sa-ti incepi ziua. Pentru a fi productiv si concentrat, prioritizeaza sarcinile si pune-le pe lista in primul rand pe cele importante. Daca esti o persoana matinala, lasa-le pe cele simple spre seara, atunci cand deja incepi sa obosesti. Prioritatile tale vor fi stabilite si in functie de deadline-urile pe care le ai, dar si de activitatile fixe, cum ar fi intalnirile sau sedintele prestabilite

Le vei indeplini in ordine

Prioritizarea inseamna si faptul ca ai pus pe lista sarcinile in ordine. Pentru o eficienta maxima, finalizeaza un lucru si abia dupa aceea treci la urmatorul. Nu amana decat daca intr-adevar nu ai resursele necesare ca sa duci la bun sfarsit task-ul.

Vei finaliza lista pana la sfarsitul zilei

Scopul tau este sa faci ceea ce ti-ai propus.

La finalul zilei, fiecare activitate pusa pe lista ar trebui sa fie bifata, astfel incat a doua zi sa inceapa fara restante.

Daca n-ai recurs pana acum la ajutorul unei liste pentru activitatile tale zilnice, ii poti testa eficienta tinand cont de recomandarile de mai sus. Iti va spori productivitatea si nu vei mai avea permanent sentimentul ca ai uitat sa faci ceva important.

Nu te grabi, insa, sa o umpli, caci s-ar putea sa constati ca nu-ti ajunge timpul pentru ceea ce ti-ai propus. Organizeaza-te astfel incat sa nu-ti scape niciun lucru important. Foloseste o foaie de hartie, pix, post-it-uri sau variante electronice, in functie de preferintele tale.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si