Desertul Byakuya, tradus în limba română sub denumirea de Soarele de la Miezul Nopţii, are la bază ingrediente europene, printre care o trufă albă rară cultivată în regiunea Piemont. Această trufă costă 2 milioane de yeni kilogramul, adică aproximativ 14.510 de dolari. Înghețata de lux este servită cu frunze de aur comestibile și două tipuri de drojdie de sake.

Citește și: Un medic a fost executat în stil mafiot. A fost găsit învelit cu un cearșaf, în conacul său de 1,2 milioane de dolari

"Ne-a luat peste 18 luni să ne dezvoltăm acest desert, cu o mulțime de încercări și erori pentru a obține gustul perfect",  a transmis un reprezentant al companiei Cellato pentru Guinness World Records.

Cea mai scumpă înghețată din lume costă 6.400 de dolari

Compania Cellato a informat că misiunea sa nu este doar de a concepe deserturi de lux, ci de a crea o experienţă culinară care îmbină ingredientele europene și alimentele tradiționale japoneze. Responsabil de întregul concept este Tadayoshi Yamada, cheful de la RiVi, un restaurant din Osaka, care este cunoscut pentru bucătăria sa de fuziune franco-japoneză. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Alternative pentru mâncarea prăjită în ulei – Avantajele alimentelor preparate la grill

Acest desert de lux vine cu o serie de instrucțiuni de servire speciale care este menit să le ofere clienților o experiență inedită. Înainte de a mânca înghețata, clienților li se recomandă să aștepte pănă în momentul în care aceasta ajunge la o textură moale, iar apoi să adauge sosul din trufe albe.

Mai mult, desertul este degustat cu ajutorul unei lingurițe speciale. În plus, compania Cellato recomandă ca îngheţata să fie servită cu sake sau cu un vin alb franțuzesc.

Citește și: Femeia care și-a otrăvit "clona" cu o prăjitură, condamnată la 21 ani de închisoare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si