Oficialii occidentali se tem că ar președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea ataca cu arme chimice în Ucraina după ce problemele logistice ar fi rezolvate.

Citeste si: Un ucrainean de 50 de ani a murit după ce a trecut ilegal frontiera, prin râul Tisa

„Cred că avem motive întemeiate să fim îngrijorați de posibila folosire de arme neconvenționale, în parte din cauza a ceea ce am văzut că s-a întâmplat pe alte teatre” de război, a spus unul dintre acești oficiali.

“Am văzut asta în Siria, rușii au început discuția când ei sau proxy-urile lor erau pregătite să folosească acele arme acolo”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Vladimir Putin i-a făcut o ofertă finală lui Volodimir Zelenski. Ce decizie va lua președintele Ucrainei

“Este deci o preocupare serioasă pentru noi.”

Rusia a susținut că a descoperit 30 de laboratoare biologice în Ucraina care lucrau în cadrul unor programe ale Pentagonului.

Oamenii de știință mai avertizează că rușii se expun la radiații la centrala nucleară

Oamenii de știință avertizează că ocupanții ruși se confruntă cu expunerea la radiații la centrala nucleară de la Cernobîl, dar că nu există nicio amenințare pentru Ucraina.

Citeste si: Ce spune primarul Kievului despre scenariul încercuirii orașului de către trupele ruse

Obiectele cu deșeuri radioactive au o protecție foarte bună împotriva amenințărilor și este extrem de greu de străbătut. Chiar și în cazul unui accident grav, consecințele nu se vor extinde dincolo de zona de excludere.

Citeste si: SUA renunță la importurile de gaz, petrol și cărbune din Rusia. Joe Biden: „Nu acceptăm să finanțăm războiul lui Putin”

„La absurdul situației se adaugă și faptul că ”invadatorii” nu par să-și dea seama că ei înșiși sunt grupul critic care este cel mai iradiat. După ce au ridicat un strat de sol contaminat și praf cu echipamente grele, trecând prin rute interzise, au dus la o deteriorare a situației radiațiilor în zona de excludere”, spun experții.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si