Întâmpinarea Domnului 2023. Pe 2 februarie 2023, creștin ortodocșii prăznuiesc Întâmpinarea Domnului. Este una dintre cele mai importante sărbători înainte de Lăsata Secului pentru Postul Paștelui!

Iată ce nu este bine să faci în această zi, de Întâmpinarea Domnului!

Întâmpinarea Domnului 2023.

Întâmpinarea Domnului 2023. Ce nu este bine să faci în această zi?

[Sursa foto: Doxologia.ro]

Întâmpinarea Domnului 2023. Ce semnifică această sărbătoare?

La 40 zile după Nașterea Domnului, pe 2 februarie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Întâmpinarea Domnului, care în tradiția populară se mai numește și Stretenie sau Ziua Ursului.

Sărbătoarea Întâmpinării Domnului a fost introdusă la Roma de papa Gelasiu în anul 494. A fost înlocuită străvechea sărbătoare păgână a Lupercaliilor, de la începutul lui februarie, când aveau loc și procesiuni în jurul orașului cu făclii aprinse, în onoarea zeului Pan, supranumit și Lupercus, adică ucigătorul lupilor sau ocrotitorul turmelor împotriva lupilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

La împlinirea acestora, mama venea cu fiul la Templu şi aducea jertfă Domnului un miel sau un porumbel pentru sacrificiul purificării.

Citește și: Întâmpinarea Domnului, sărbătoare mare pe 2 februarie 2023. Care este semnificația sărbătorii?

Preasfânta Fecioară, Maica Domnului, nu avea nevoie de purificare deoarece ea a născut fără stricăciune pe Izvorul Curăţiei şi Sfinţeniei. Cu toate acestea, ea s-a supus cu smerenie Legii timpului.

În acea vreme, Părintele şi dreptul Simeon (prăznuit pe 3 februarie) trăia în Ierusalim. Lui i s-a proorocit că nu va muri până nu va vedea pe Mesia cel promis. Prin har de sus, Sf. Simeon s-a dus la Templu chiar când  Sfânta Fecioară Maria şi Sf. Iosif  veneau cu Pruncul Iisus să împlinească Legea.

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

Simeon Iubitorul de Dumnezeu l-a luat pe prunc în braţe şi mulţumind Domnului, a rostit cuvintele pe care le auzim repetate la fiecare slujbă a vecerniei: "Acum slobozeşte pe robul Tău, după cuvântul Tău, în pace, Că ochii mei văzură mântuirea Ta, pe care ai gătit-o înaintea feţei tuturor popoarelor, lumină spre descoperirea neamurilor şi slavă poporului Tău Israel." (Luca 2:29-32). Sf. Simeon i-a spus Sfintei Fecioare: "Iată, Acesta este pus spre căderea şi spre ridicarea multora din Israel şi ca un semn care va stârni împotriviri. Şi prin sufletul tău va trece sabie, ca să se descopere gândurile din multe inimi." (Luca 2:34-35).

Întâmpinarea Domnului 2023.

Întâmpinarea Domnului 2023. Ce nu este bine să faci în această zi?

[Sursa foto: Doxologia.ro]

Întâmpinarea Domnului 2023: Ce nu este bine să faci în această zi?

Iată ce nu este bine să facă creștinii ortodocși în această zi!

  • La sărbătoarea Întâmpinării Domnului nu este bine să te cerți cu cineva sau să te superi pe cei apropiați.
  • Pe 2 februarie nu se coase şi nu se tricotează.Totodată este interzis să prelucrezi lâna, să speli sau să mături gospodăria.
  • La sărbătoarea Întâmpinării Domnului nu ai voie să croșetezi, fiindcă altfel vei avea o moarte lentă.

Citește și: Calendar ortodox 31 ianuarie 2023. Ce sărbătoare este azi?

  • Sărbătoarea Întâmpinării Domnului trebuie cinstită ca atare și astfel nu se spală și nu se calcă în această zi.
  • La sărbătoarea Întâmpinării Domnului nu ai voie să te zgârcești la bani sau la alimente, nu ai voie să refuzi săracii și nu trebuie să treacă ziua fără să faci o faptă de milostenie.
  • Pe 2 februarie nu ai voie să mănânci nimic până nu se termină Sf Liturghie la biserică, altfel vei avea probleme cu stomacul.
  • La sărbătoarea Întâmpinării Domnului nu ai voie să tai cu foarfeca, ca să nu fii invadat de gândacii forfecari.
  • Pe 2 februarie nu este bine să ceri bani sau să pretinzi lucruri, dacă te-ai oferit să ajuți pe cineva.
  • La sărbătoarea Întâmpinării Domnului nu ai voie să lucrezi, altfel te vei chinui în ceasul morții, potrivit tradiției populare.
  • La sărbătoarea Întâmpinării Domnului nu se mătură pentru ca păsările să fie sănătoase, iar stupii să rămână productivi.

Citește și: Întâmpinarea Domnului 2023. Pe ce dată pică sărbătoarea?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si