Guvernul din Malaezia a decis să anuleze pedeapsa cu moartea, scrie The Star Online.

Proiectul de lege va fi prezentat în următoarea şedintă a Parlamentului, pe 15 octombrie, a declarat ministrul Justiţiei, Datuk Liew Vui Keong. „Toate pedeapsele cu moartea vor fi anulate. Punct. Trebuie să analizăm opiniile tuturor, dar aşa cum este prezentă astăzi, decizia este de a elimina pedeapsa cu moartea”, spune oficialul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În acest moment au fost oprite toate execuţiile, iar procurorul general a dat undă verde proiectului pentru a fi depus în Parlament. „Toate lucrările sunt în faza finală. Procurorul ne-a indicat, de asemenea, că este gata să fie depus, sperăm în această sesiune parlamentară”, a mai declarat ministrul Justiţiei.

În Malaezia, pedeapsa cu moartea se aplică în cazurile de crimă sau trafic de droguri.

Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte, a fost arestat pentru trafic de droguri şi a fost condamnat la pedeapsa capitală pe 16 octombrie 2013. Ministerul Afacerilor Externe se luptă de atunci ca românul să scape de pedeapsa cu moartea.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si