Potrivit cercetatorilor de la Universitatea de Tehnologie din Queensland, consumul excesiv de zahar creste nivelul de dopamina (o substanta care transmite informatia intre neuronii creierului) la fel ca si cocaina.

„Consumul excesiv de zahar contribuie la cresterea in greutate. S-a aratat in nenumarate randuri ca nivelul de dopamina care controleaza nivelul placerilor din creier este similar cu cel produs de numeroase droguri, precum tutunul, cocaina sau morfina”, a declarat neurologul Selena Sarlett, potrivit The Independent.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Studiul arata ca un consum de zahar crescut, pe un termen indelungat, va reduce nivelul dopaminei, ceea ce inseamna ca oamenii vor simti nevoia sa consume din ce in ce mai mult dulce.

Cercetatorii au descoperit intr-un studiu separat ca expunerea cronica la zaharoza poate provoca tulburari de alimentatie si poate schimba comportamentul indivizilor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si