"Salut, scuze că te deranjez, caut un iubit pentru sora mea..." Așa începe mesajul care te poate transforma într-o victimă. Infracțiunea, denumită de specialiști "Iubire prefăcută", prinde amploare, iar oficialii din domeniul securtății cibernetice au creat un ghid prin care te poți proteja.

"Iubire prefăcută", noua fraudă în care poți pica

Directoratul Național de Securitate Cibernetică- DNSC a oferit detalii despre noua modalitate de fraudă care a căpătat amploare în ultimul timp.

Totul începe cu un mesaj fals, prin care o persoană anunță că este în căutarea unui iubit pentru sora ei. Specialiștii trag un semmnal de larmă, pentru că este o modalitate care apelează la sentimentele și la curiozitatea umană.

Citește și: Cine este, de fapt, Șacalul, suspectul principal în cazul crimelor de la Constanța? Bărbatul este cunoscut pentru problemele cu poliția

Salut, scuze ca te deranjez, caut iubit sincer si de incredere pentru sora mea. Este foarte amabila si frumoasa. Dacă sunteți singur, vă puteți cunoaște pentru a face prienteni. Acesta este WhatsApp-ul lui, este unul dintre mesajele din categoria "Iubire prefăcută".

Mesaj "Iubire Pură"

[Sursa foto: Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC ]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Într-o postare pe Facebook, Directoratul Național de Securitate Cibernetică- DNSC a explicat că în spatele unui mesaj de acest gen se află o persoană cu o identitate falsă.

În spatele unui profil de social media sau mesaj se poate ascunde un atacator care își asumă o identitate falsă. Fii mereu precaut cu cei care te contactează și atent la modul în care încearcă să interacționeze cu tine.

Nu ezita să pui întrebări de verificare interlocutorului, a scris DNSC pe Facebook.

Iată un ghid creat de DNSC în care sunt oferite sfaturi și modalități prin care te poți proteja de infracțiunea "Iubire prefăcută".

Citește și: "Și-a așezat frumos papucii, lângă fântână, și a sărit cu capul în jos" O femeie din Iași s-a sinucis când soțul a plecat să hrănească animalele. Victima, care s-a aruncat în fântână, avea trei copii

Ghid pentru protejare fraudă

[Sursa foto: Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC ]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si