Klaus Iohannis l-a anuntat pe Liviu Dragnea ca nu il face premier: "Ar fi absurd sa desemnez o persoana condamnata penal"
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca nu va desemna pentru functia de premier, dupa alegerile parlamentare din decembrie, „o persoana urmarita penal sau condamnata penal”.
"Cu siguranta voi desemna o persoana tinând cont de prerogativele constitutionale, care întruneste o majoritate si este competenta.
Ar fi absurd sa pun pe cineva care nu întruneste o majoritate. (…) Desemnarea va fi extrem de serioasa, persoana va fi una pe care eu o consider capabila sa conduca Guvernul României. În niciun caz nu voi desemna o persoana care este urmarita penal sau condamnata penal sau are probleme de integritate de alta natura. Clasa politica trebuie sa se reformeze, trebuie sa avem politicieni curati si acest criteriu va fi criteriul eliminator. Indiferent de cine vine propusa, eu, presedintele României, nu voi desemna o persoana urmarita penal sau condamnata penal", a declarat presedintele Iohannis.
Amintim ca presedintele PSD Liviu Dragnea este condamnat în dosarul 'Referendumul'.

"Cu siguranta voi desemna o persoana tinând cont de prerogativele constitutionale, care întruneste o majoritate si este competenta. Ar fi absurd sa pun pe cineva care nu întruneste o majoritate.

(…) Desemnarea va fi extrem de serioasa, persoana va fi una pe care eu o consider capabila sa conduca Guvernul României. În niciun caz nu voi desemna o persoana care este urmarita penal sau condamnata penal sau are probleme de integritate de alta natura. Clasa politica trebuie sa se reformeze, trebuie sa avem politicieni curati si acest criteriu va fi criteriul eliminator. Indiferent de cine vine propusa, eu, presedintele României, nu voi desemna o persoana urmarita penal sau condamnata penal", a declarat presedintele Iohannis.

Presedintele PSD Liviu Dragnea este condamnat în dosarul 'Referendumul'.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si