Close sidebar
Close sidebar

Klaus Iohannis: "Turcia este un partener strategic al României si aliat in cadrul NATO, iar stabilitatea tarii este importanta pentru securitatea regionala"

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbata, un mesaj pe tema situatiei din Turcia, afirmând ca stabilitatea acestei tari este importanta pentru securitatea în regiune si trebuie facuta cu respectarea democratiei si a institutiilor alese prin vointa populara.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Presedintele României a fost si este în contact permanent cu institutiile române competente cu privire la situatia din Turcia înca de la începutul evenimentelor, informeaza Presedintia.

"Turcia este un partener strategic al României si aliat în cadrul NATO, iar stabilitatea tarii, pe baza respectarii democratiei si institutiilor democratic alese de poporul turc, este importanta pentru securitatea regionala, europeana si internationala", spune Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

Presedintele Klaus Iohannis transmite si ca îsi exprima speranta ca ordinea publica va fi restabilita în cel mai scurt timp. Misiunea diplomatica si oficiile consulare ale României din Turcia sunt pregatite sa acorde toata asistenta necesara, în caz de nevoie, cetatenilor români aflati în Turcia, mai transmite Administratia Prezidentiala.

Cel putin 60 de oameni si-au pierdut viata la Ankara si sase la Istanbul în tentativa de lovitura de stat.

Alte 1000 de persoane au fost ranite. Majoritatea victimelor sunt civili.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI