Close sidebar
Close sidebar

Klaus Iohannis vine cu precizari referitoare la petitia de modificare a Constitutiei: "Eu nu am acuzat Biserica Ortodoxa; am atras doar atentia asupra unor posibile pericole"

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, ca nu a adus niciun fel de acuzatii Bisericii Ortodoxe Române legate de petitia de modificare a Constitutiei pentru ca familia sa fie declarata ca uniunea dintre un barbat si o femeie, precizând doar ca a atras atentia asupra unor pericole. Totodata, seful statului a precizat ca modul in care i-au fost interpretate spusele satisfac, probabil, anumite interese.

,


DISTRIBUIE
acest articol

”Deja felul in care unii au interpretat afirmatiile mele arata cu virf si indesat nevoia de conciliere, de pace sociala in România(...) Eu nu am acuzat pe nimeni si nici nu am intentionat. Nu am acuzat Biserica ortodoxa, nici Biserica penticostala si nici nu am avut de gând. Eu am atras atentia asupra unor posibile pericole”, a declarat Klaus Iohannis referindu-se la comentariile sale de miercuri privind demersul Coalitiei pentru Familie de modificare a Constitutiei in sensul definirii casatoriei ca fiind exclusiv intre o femeie si un barbat,

Presedintele a aratat ca nu a contestat dreptul Coalitiei de a initia o petitie privind modificarea Constitutiei, el adaugând ca isi doreste o discutie calma si onesta pe aceasta chestiune.

”Demersul lor este legal, constitutional. Nu se poate pune asa ceva su semnul intrebarii. Discutia s-a dus intr-o directie in care probabil ar satisface ceva interese, dar nu-mi insusesc asemena intepretari. Doresc o discutie onesta, calm a”, a mai spus Iohannis, potrivit News.ro.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, intrebat ce parere are despre demersul Coalitiei pentru Familie de modificare a Constitutiei pentru definirea explicita a casatoriei drept uniunea dintre un barbat si o femeie, ca

el este adeptul tolerantei si considera ca fiind "gresita" calea "fanatismului religios" si a solicitarilor ultimative. Seful statului a declarat ca societatea trebuie sa revina la toleranta si la "acceptarea celuilalt".

"Acceptarea celuilalt cu bune si rele. Nu suntem toti la fel. Nu toate grupurile etnice si toate grupurile religioase sunt la fel. Este gresit sa dam ascultare sau sa mergem pe calea fanatismului religios si a solicitarilor ultimative.

Eu nu cred in ele si nu le sprijin", a spus Iohannis, declarându-se "adeptul tolerantei", increderii si deschiderii spre celalalt.

Patriarhia a replicat joi ca demersul Coalitiei pentru Familie nu reprezinta "o solicitare ultimativa” si nu poate fi considerat o "cale a fanatismului religios" sau o dovada de intoleranta, ci o chemare fireasca la exprimarea democratica a vointei cetatenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societatii, familia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI