Șeful Institutului de Cercetare OncoGen din Timișoara, Prof. Dr. Virgil Păunescu, afirmă că specialiștii au găsit o soluție pentru combaterea temutului virus din China care ucide oameni pe capete.

Citeste si: Sibiu: Un hoț cu minte de geniu. A reușit să fure un milion de euro dintr-o bancă, după ce s-a deghizat în proprietarul contului

"Noi am pus pe site-ul institutului un soi de articol ştiinţific, mai greu de înțeles pentru cei care nu sunt în domeniu, dar vom face şi rezumate.

Noi am început să studiem un alt mod de abordare a vaccinurilor, de la ultima epidemie de Ebola, când ne-am gândit că vaccinul, prin metodele tradiţionale de obţinere de până acum, nu va fi posibil pentru că vaccinologia, cu vechile ei metode, şi-a cam atins limitele. Nu vă pot spune, acum, dacă un vaccin de masă va merge sau nu. Dacă mergea, ar fi apărut deja.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Destinul tragic de care au avut parte trei membri ai aceleiași familii din Bistrița. Au fost găsiți morți în casa lor- wowbiz.ro

Citeste si: Ministerul Educaţiei: Numărul şcolilor închise parţial din cauza gripei, în creştere

Este vorba despre un vaccin individualizat populaţional. Adică noi am luat caracteristicile imune ale populaţiei din România, de tip caucazian, care se regăseşte în toată Europa şi America de Nord, în linii mari.

Ţinând cont de caracteristicile imune, ale răspunsului imun la diverşi stimuli antigenici, în cazul de faţă la coronavirus, şi folosind datele publicate (structura genomică a coronavirusului), am propus o serie de peptide, de atingene, de mici proteine, un amestec care să acopere, în practică, toată populaţia României", a spus Prof. dr. Virgil Păunescu, şeful Institutului de Cercetare OncoGen din Timişoara, potrivit antena3.ro.

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu conducerea CSM, după eliminarea pensiilor speciale

VEZI ȘI: 47 de scoli inchise partial in Bucuresti. Gripa provoaca mai mult contre decat victime. Ce spune Gabriela Firea

"Noi, dacă am fi avut aparatura necesară, l-am fi făcut mai repede. Vom comanda aceste peptide în Germania, sub formă de pulbere, şi le vom aduce în România, în aproape o lună de zile. Apoi, vom verifica dacă dau reacţiile pe care le bănuim. Mai departe, noi nu putem produce la scară mare acest vaccin. Noi venim cu o soluţie, care este un compromis între vaccinarea industrială, cea practicată în gripa obişnuită, şi cea individualizată, care nu se poate aplica pentru că este scumpă", a completat Prof. dr. Virgil Păunescu, potrivit antena3.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si