Close sidebar
Close sidebar

Legatura dintre Andrei Gheorghe si patroana galeriei unde are loc "priveghiul" sau! Omul de radio va fi incinerat maine

Incepand de ieri si pana azi, cei care vor sa-si ia adio de la Andrei Gheorghe o pot face la Galeria Mobius din Bucuresti. Ce a insemnat insa acest loc pentru Andrei Gheorghe?

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol

Andrei Gheorghe are parte de un „priveghi” mai putin obisnuit, iesit din tipare, asa cum el insusi a fost. Priveghiul lui Andrei Gheorghe este, practic, un eveniment multimedia, la care cei care l-au iubit sau macar apreciat pot participa vizionand proiectii sau semnand intr-o carte comemorativa.

Care este insa legatura dintre Andrei Gheorghe si Galeria Mobius, locul in care omul de radio „se simtea cel mai bine”, asa cum spun apropiatii?

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Galeria Mobius este detinuta de doua tinere femei de afaceri: Mira Burke si Roxana Gamart. Prima dintre ele este cunoscuta mai degraba ca o colectionara, iar cea de-a doua a ajuns in atentia publicului in 2014 cand a lansat o antologie intitulata „Dubla expunere”, in care zece autori contemporani au fost provocati sa scrie o proza scurta despre lucrarea unui artist vizual. Roxana are experienta in relatii publice si este „vocea” galeriei, ea fiind prezenta in majoritatea aparitiilor media legate de acest spatiu.

Roxana Gamart este insa si sora Petrutei Gheorghe, cea de-a doua sotie a lui Andrei Gheorghe. Asta a facut din Galeria Mobius un fel de a doua casa a omului de radio. Aici venea sa se destinda si era invitat la dezbateri neconventionale pe teme legate de arta. Dupa moartea lui Andrei Gheorghe, galeria si-a suspendat activitatea timp de o saptamana si a abordat doliu la intrare.


Cei care vor sa-si ia adio de la Andrei Gheorghe pot merge la Galeria Mobius pana azi, la ora 22.00. Omul de radio va fi incinerat maine, la Crematoriul Vitan-Barzesti. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI