Close sidebar
Close sidebar

Legea a fost semnata de Klaus Iohannis si urmeaza sa se aplice. Cei care nu folosesc liftul sunt scutiti de plata lui la intretinere!

Romanii care locuiesc la bloc vor fi scutiti de anumite cheltuieli, dupa ce Legea nr. 196/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor a fost promulgata de catre presedintele Klaus Iohannis.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Aceasta nu se aplica momentan, deoarece actul nu a fost publicat inca in Monitorul Oficial, urmand sa apara in termen de maximum 60 de zile, informeaza avocatnet.ro. Potrivit legii respective, de exemplu, persoanele care nu folosesc liftul niciodata vor fi scutite de cheltuielile privind consumul de energie al ascensorului.

"Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna. (5) Prin exceptie de la prevederile alin.(4), in baza hotararii adunarii generale, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru functionarea ascensorului/ ascensoarelor persoanele care locuiesc in apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum si la etajul 1 din cladirile fara mezanin", se precizeaza in Legea nr. 196/2018.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

E important de vazut ca nu vorbim de o exceptare care va avea loc automat, ci de o chestiune care, in unele blocuri, poate, nu se va intampla. Pentru a se lua decizia scutirii de cheltuiala va trebui luata o hotarare a adunarii generale, mai scrie sursa citata.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI