Bacșișul a trecut oficial pe nota de plată, iar totul are un scop clar: impozitarea veniturilor suplimentare ale angajaților. Pe lângă tacâmuri, ospătarii ar trebui să pregătească și un pix, mai ales că nota de plată arată acum ca un rebus.

Ce spun patronii de restaurante

Diana Buzea, reporter Kanal D: "Clienții vor primi o notă de plată în prealabil emiterii bonului fiscal, unde pot completa nivelul bacșișului pe care vor să îl ofere în procente de la 5% până la 15%.

Dar pe această notă de plată există și o secțiune specială unde pot completa o altă sumă."

Măsura i-a debusolat pe cei care merg la restaurante și care voiau să lase o atenție celor care i-au servit. Mai ales că acum și statul va primi o părticică din bacșis.

"Mi se pare sincer o prostie ca bacșișul era pentru chelneri și am înțeles că se ia și impozit pentru el acum."

Citește și: Incredibil! Un și-a uitat soția în mijlocul pustietății și după a condus 160 de kilometri fără să-și dea seama că nu e în mașină

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Patronii de restaurante au lucrat la modalități de a pune în aplicare noua lege, dar spun că poate genera inechități între angajați. Aceasta pentru că bacșișul revine doar celui care a servit la masă, deși de multe ori politica restaurantului implica o egalitate între cei care lucrau pentru cele mai bune servicii.

Citește și: O fostă șefă de penitenciar rupe tăcerea în cazul fraților Tate. Oana Tașcău a lucrat la videochat pentru cei doi milionari

Matei Ionescu, patron restaurant: "În mod teoretic bacșișul trebuie să fie alocat persoanei care e trecută pe nota de plată, dar practic în cele mai multe restaurante tipsul se strânge într-un pod comun și se împarte către tot personalul angajat care a contribuit. Fiecare angajat să beneficieze de cota lui parte din venitul impozitat și fiscalizat. Oamenii care lucrează în HORECA să poată să arate și să demonstreze cu documente care sunt veniturile pe care ei le fac."

Cei care nu afișează bacșișul pe not ade plată riscă amenzi între 2000-4000 de lei

Indiferent de consumație, clientii obișnuiesc să lase câțiva lei în plus, după posibilități, pentru a-i răsplăti pe cei care i-au servit la masă. Un avantaj spun ei, este că acum bacșișul poate fi plătit și cu cardul.

Citește și: Scenă de groază într-un bloc din Brăila: Un bărbat a căzut în puțul liftului

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

"În jur de 10-15 lei daca sunt cu alte persoane, daca sunt singura 6-7 lei cam așa.

De multe ori n ai cash la tine si vrei sa lasi cu cardul ceva ca totusi rasplatesti munca ospatarului care te-a servit."

Citește și: Autoritățile din SUA se gândesc să urmărească penal un copil de 6 ani. Elevul și-a împușcat profesoara

Legea a intrat în vigoare de la începutul lunii, iar cei care nu vor afișa bacșișul pe nota de plată pentru impozitarea lui riscă amenzi între 2000-4000 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si