Bacșișul a trecut oficial pe nota de plată, iar totul are un scop clar: impozitarea veniturilor suplimentare ale angajaților. Pe lângă tacâmuri, ospătarii ar trebui să pregătească și un pix, mai ales că nota de plată arată acum ca un rebus.

Ce spun patronii de restaurante

Diana Buzea, reporter Kanal D: "Clienții vor primi o notă de plată în prealabil emiterii bonului fiscal, unde pot completa nivelul bacșișului pe care vor să îl ofere în procente de la 5% până la 15%.

Dar pe această notă de plată există și o secțiune specială unde pot completa o altă sumă."

Măsura i-a debusolat pe cei care merg la restaurante și care voiau să lase o atenție celor care i-au servit. Mai ales că acum și statul va primi o părticică din bacșis.

"Mi se pare sincer o prostie ca bacșișul era pentru chelneri și am înțeles că se ia și impozit pentru el acum."

Citește și: Incredibil! Un și-a uitat soția în mijlocul pustietății și după a condus 160 de kilometri fără să-și dea seama că nu e în mașină

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă despre bunica ei- antena3.ro

Citeste si: Ce spunea Gabriel Cotabiță înainte să moară: ”N-am ce să regret, pentru că, dacă aș regreta ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu”- wowbiz.ro

Patronii de restaurante au lucrat la modalități de a pune în aplicare noua lege, dar spun că poate genera inechități între angajați. Aceasta pentru că bacșișul revine doar celui care a servit la masă, deși de multe ori politica restaurantului implica o egalitate între cei care lucrau pentru cele mai bune servicii.

Citește și: O fostă șefă de penitenciar rupe tăcerea în cazul fraților Tate. Oana Tașcău a lucrat la videochat pentru cei doi milionari

Matei Ionescu, patron restaurant: "În mod teoretic bacșișul trebuie să fie alocat persoanei care e trecută pe nota de plată, dar practic în cele mai multe restaurante tipsul se strânge într-un pod comun și se împarte către tot personalul angajat care a contribuit. Fiecare angajat să beneficieze de cota lui parte din venitul impozitat și fiscalizat. Oamenii care lucrează în HORECA să poată să arate și să demonstreze cu documente care sunt veniturile pe care ei le fac."

Cei care nu afișează bacșișul pe not ade plată riscă amenzi între 2000-4000 de lei

Indiferent de consumație, clientii obișnuiesc să lase câțiva lei în plus, după posibilități, pentru a-i răsplăti pe cei care i-au servit la masă. Un avantaj spun ei, este că acum bacșișul poate fi plătit și cu cardul.

Citește și: Scenă de groază într-un bloc din Brăila: Un bărbat a căzut în puțul liftului

Citeste si: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat a îngropat 5 cufere cu comori de peste 2 milioane de dolari și a strecurat indicii într-o carte. Cine le găsește le păstrează- antena3.ro

"În jur de 10-15 lei daca sunt cu alte persoane, daca sunt singura 6-7 lei cam așa. De multe ori n ai cash la tine si vrei sa lasi cu cardul ceva ca totusi rasplatesti munca ospatarului care te-a servit."

Citește și: Autoritățile din SUA se gândesc să urmărească penal un copil de 6 ani. Elevul și-a împușcat profesoara

Legea a intrat în vigoare de la începutul lunii, iar cei care nu vor afișa bacșișul pe nota de plată pentru impozitarea lui riscă amenzi între 2000-4000 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si