Oamenii de știință au aflat că albul are un impact benefic asupra somnului

Albul este o culoare ideală la lenjerii de pat, spun oamenii de știință care au studiat această problemă. Desigur există mai mulți factori care pot afecta calitatea somnului, dar printre aceștia se află și culoarea lenjeriei de pat.

Albul este perfect pentru oamenii care vor să uite de stres și probleme.

Albul este caracteristic stilului scandinav și reprezintă o soluție ideală pentru lenjeria de pat, în dormitor. La fel ca și gri-cenușiu, albul se armonizează perfect cu un pat din lemn.

Lenjeria de pat albă și rozul delicat al pereților reprezintă o combinație perfectă care calmează nervii și garantează relaxarea.

Lenjeria de pat albă favorizează un somn mai bun, te scapă de insomnie?
Lenjeria de pat albă favorizează un somn mai bun, te scapă de insomnie?

Contează și modelul lenjeriei, stilul, designul, materialul. Cele mai recomandate sunt lenjeriile în stil hotelier, care sunt albe și au întotdeauna acel aspect perfect curat și proaspăt. Această lenjerie de pat arată impecabil, este asociată cu luxul, mai ales dacă este din mătase sau bumbac satinat. Întotdeauna trebuie selectată o lenjerie de pat de înaltă calitate, care să fie dintr-un material din fibre naturale, care asigură un confort optim în timpul somnului.

Lenjeria de pat din bumbac satinat este o soluție durabilă, oferă senzația caracteristică unei țesături de înaltă calitate și deci va fi o achiziție bună în orice anotimp al anului.

Bumbacul satinat este un material neted, blând pentru piele, perfect și pentru copii sau pentru persoanele cu pielea sensibilă. Este excelent la capitolul durabilitate, chiar după numeroase spălări. Lenjeria din bumbac satinat rămâne în bună stare chiar și după o lungă perioadă de timp și nu are tendința de a se micșora prin tratamentul regulat de spălare la mașina automată. Desigur selectarea corectă a temperaturii de spălare contează, pentru menținerea materialului în stare bună, ani de zile.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Sfaturi utile pentru decorarea interioara a casei

Pereții roz și lenjeria de pat albă – Combinația perfectă pentru dormitor

Această combinație este recomandată de cercetători, deoarece are efect calmant, de relaxare a mușchilor și ameliorare a emoțiilor negative.

Designul de interior al dormitorului poate influența percepția oamenilor asupra spațiului, în care ei se relaxează și dorm, dar și bunăstarea lor. Amenajarea acestei camere nu este un fleac, ci dimpotrivă, trebuie făcută cu atenție, pentru că va avea un impact direct asupra calității somnului. Designerii recomandă rozul pastelat pentru pereți, deoarece această nuanță de culoare va face dormitorul mai confortabil și primitor.

Rozul deschis este plăcut și cald, este perfect și pentru copii nu doar pentru adulți, creează o atmosferă de relaxare. Psihologii spun despre această culoare că este recomandată pentru oamenii care doresc clădură, apropiere și dragoste.

Lenjeria de pat albă favorizează un somn mai bun, te scapă de insomnie?
Lenjeria de pat albă favorizează un somn mai bun, te scapă de insomnie?

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Într-un dormitor cu pereții în nuanțe pastelate de roz, nu mai este nevoie decât de obiecte albe de mobilier. Combinația de pasteluri de roz poate avea un efect de eleganță, rafinament, reducând la minim acel efect de cameră pentru copii. Accentele de roz nu sunt deloc obositoare, deși s-ar putea crede asta, mai ales dacă sunt combinate cu alb.

Dacă vrei să dormi mai bine și să te odihnești, este bine să selectezi cu atenție culoarea corespunzătoare pentru pereți, în dormitorul casei tale! Aspectul dormitorului poate fi determinat și

de alte elemente: dimensiunea ferestrei, gradul de lumină naturală, tipul de mobilier, accesorii, decorațiuni, finisajul podelei, înalțimea camerei.

Cumpărarea lenjeriei de pat nu se face la întâmplare, ținând cont doar de preț. Ea ar trebui să fie o alegere atentă, mai ales dacă se dorește să ofere un sentiment de confort și un somn mai bun și odihnitor. Cea mai bună alegere este lenjeria de pat din damasc care este din bumbac 100%, sau cea realizată din bumbac satinat.

Citeste si: Cum să speli rufe delicate fără a le deteriora


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si