Limonadă de căpșuni. Pentru că primele căpșuni au început să apară în piețe și în supermarket-uri, ce-i drept, la un preț destul de piperat, a venit momentul să profităm de aceste fructe de sezon delicioase și parfumate. Vă propunem astăzi o rețetă perfectă de limonadă de căpșuni care se va potrivi perfect cu această perioadă din an, mai ales că temperaturile din termometre încep să crească ușor, ușor.

Limonadă de căpșuni.

Limonadă de căpșuni. Ideală pentru zilele călduroase de vară. Cum o poți prepara acasă?

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Limonadă de căpșuni. Ingrediente

  • 1-1,5 l apa
  • 500 g căpșuni
  • 400 ml zeama de lămâie
  • miere
  • mentă proaspătă

Citește și: 4 rețete ușor de gătit pentru sărbătoarea Înălțării Domnului 2023! Ce preparate gustoase pot pune credincioșii pe mese în această zi?

Limonadă de căpșuni.

Limonadă de căpșuni. Ideală pentru zilele călduroase de vară. Cum o poți prepara acasă?

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Limonadă de căpșuni. Mod de preparare

Primul pas este adăugarea căpșunilor într-un vas înalt, se pun câteva frunze de mentă proaspătă pentru gust. Cu ajutorul unui blender vertical se va pasa totul până când se va obține un piure din fructe. 

Pasul doi: se pune zeama de lămâie peste căpșunile pasate, se adaugă câteva lingurițe de miere. Dacă doriți puteți pune zahăr în loc de miere.

Se amestecă totul foarte bine. Amestecul obținut se lasă să stea pentru aproximativ 30 de minute.

După cele 30 de minute, amestecul obținut se va strecura cu ajutorul unei site, pentru a scăpa de eventualele semințe ale căpșunilor. Acest pas nu este obligatoriu, amestecul poate fi lăsat și cu semințe, totul este în funcție de preferințe.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Leguma toxică din mâncare. Ce se întâmplă dacă reîncălzești mâncarea care conține această legumă?

Limonadă de căpșuni.

Limonadă de căpșuni. Ideală pentru zilele călduroase de vară. Cum o poți prepara acasă?

[Sursa foto: Istockphoto.com]

După ce amestecul a fost strecurat, ceea ce a rămas se pune într-o carafă de doi litri. Se adaugă apă pentru a umple carafa. Se amestecă totul și se gustă. 

Dacă considerați că mai este nevoie se mai poate adăuga miere. 

Limonada se pune la frigider pentru câteva ore pentru a se răci. Se poate adăuga și gheață. Când s-a răcit destul de bine, limonada poate fi pusă într-un pahar și servită.

Citește și: Principalele cauze care provoacă tulburări de ritm cardiac

Ca idee de decor pe marginea paharului puteți pune o căpșună tăiată pe jumătate sau chiar și o felie de lămâie. O idee de băutură sănătoasă și răcoritoare, făcută chiar în propria casă, fără siropuri sau alți îndulcitori.

Citește și: VIDEO- Festivalul gurmanzilor s-a încheiat la Oradea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si