Un bărbat de origine română le creează probleme locuitorilor din orașul belgian Lier. Primarul localității spune că nu știe cui să se mai adreseze pentru rezolvarea acestei probleme. Acesta crede că responasibil de cele întâmplate este Departamentul de Imigrări.
”În Lier locuieşte un bărbat de naţionalitate română, căruia i-a fost retras dreptul de şedere în urmă cu câteva luni. Până acum, acest lucru a rămas fără efect. Bărbatul în cauză nu are aşadar nicio posibilitate de a obţine venituri legale sau locuinţă aici.

Românul a ajuns să trăiască pe stradă şi comite infracţiuni pentru a supravieţui”, spune edilul, Rik Verwaest, citat de stiridiaspora.ro.

Citeste si: Trei români au crezut că vor da lovitura angajându-se la zeci de firme din Austria. Toată operațiunea i-a trimis în spatele gratiilor

Bărbatul nu a primit nicio pedeapsă din cauză că drepturile de ședere i-au fost retrase

Primarul susține că repetatele infracțiuni nu i-au adus nicio pedeapsă bărbatului, asta pentru că acesta are drepturile de ședere retrase.

„Din decembrie, românul a comis un număr important de infracţiuni pe teritoriul Lier. Toate aceste fapte penale nu au avut niciun efect, deşi Departamentul de Imigrări a fost întotdeauna contactat prompt de poliţia din Lier legat de faptul că este o persoană fără drept de şedere.

Departamentul de Imigrări a răspuns în repetate rânduri că nu doreşte să-l reţină pentru deportare. Drept urmare, a fost imediat eliberat din nou”, susţine primarul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Românul se plimbă liber pe străzile din oraș, iar incidentele se țin în lanț de atunci.

„Rezultatul nu a întârziat să apară: două zile mai târziu am găsit din nou bărbatul de origine română în aceeaşi clădire, în stare de ebrietate şi chiar lângă un foc deschis. Fără intervenţia rapidă a pompierilor, acest lucru ar fi fost, fără îndoială, fatal. Poate chiar incendiul s-ar fi extins şi la casele învecinate”, mai adaugă edilul.

Citeste si: Bărbatul care a fugit de sub escorta polițiștilor de frontieră de pe Aeroportul din Cluj, a fost prins

Bărbatul ar fi incediat o clădire de două ori într-o săptămână

Primarul mai spune că inițial a presupus că două fapte ar fi suficiente ca Departamentul de Imigrări să ia măsuri, dar s-a înțelat.

„Din păcate, s-a dovedit a fi naiv. Spre disperarea mea, am primit din nou un răspuns că nu doreau să-l ia. Un bărbat care dă foc într-o clădire noaptea de două ori într-o săptămână, a comis infracţiuni în mod continuu din decembrie şi stă ilegal de luni de zile în Belgia, acum se plimbă din nou liber în oraşul nostru”.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat din Bihor și-a pus capăt zilelor după ce a pierdut toți banii la jocuri de noroc, în Germania


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si