Lungul șir al meselor de sărbătoare atinge apogeul la Maramureș
În patria bucatelor tradiționale, miroase a festin regesc! Ce vor avea pe masă invitații celei mai mândre petreceri din țară.
Cu doar câteva ore înainte de miezul nopții, bucătarii aranjează de zor tăvile cu bunătăți care ademenesc oaspeții mai repede la masă. Meniul e bogat: sarmalele în pâine cu coaste și cârnați, chifteluțele în crustă de migdale și balotina de porc sunt vedetele unui meniu regesc. Pe altă masă, așteaptă curcani cu copanele-n sus și porci bine rumeniți.
Cornel Suciu, bucătar șef: „Somon fume, salată waldorf, pui shanghay, 3 feluri de chiftele.”
Citeste si: Revelionul 2022, în imagini de pe tot globul. Ce țări au intrat deja în 2022
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Din meniu nu lipsesc cârnații și sarmalele în pâine. Vedetele ospățului de revelion sunt însă porcii și curcanii bine rumeniți la cuptor.
Cornel Suciu, bucătar șef: „Sunt băgați la cuptor, proaspeți, cu anumite condimente ca să iasă foarte buni. De Revelion, trebuie sa fie totul impecabil!”
Înainte de masă, invitații își vor face poftă de mâncare cu o horincă autohtonă. Și pentru că suntem un popor de oameni vesel, gata să bea și să danseze, în sala mai mult decât încăpătoare au fost aliniate zeci de mese fastuoase. Aici se pun la punct ultimele pregătiri de petrecere. Spectacolul va ține două zile și două nopți.
La miezul nopții, invitații vor ciocni cupele de șampanie în cinstea noului an și își vor pune dorințe.