Un magazin special amenajat, în Arad, oferă alimente, mâncare și jucării, cu ajutorul voluntarilor, tuturor refugiaților care au nevoie de un sprijin.

Citeste si: Autoritățile din Suceava se confruntă cu o problemă la care nici nu s-ar fi gândit. Ucrainenii și-au abandonat mașinile în parcarea aeroportului

Magazinul a fost deschis într-un depozit situat pe strada Poetului la nr. 105 – 107, din cartierul Vlaicu.

„Atunci când oamenii au început să fugă din calea războiului era iarnă, iar temperaturile erau foarte scăzute. Cu toţii speram ca acest nemilos conflict să se termine cât mai curând. Iată însă că ne-a prins primăvara, iar refugiaţii din Arad au din ce în ce mai mare nevoie de haine şi încălţăminte adecvate. Cu ajutorul voluntarilor am amenajat un ‘magazin efemer’. Acesta a fost posibil mulţumită donaţiilor voastre, pentru care ne înclinăm, şi facem din nou apel la înţelegerea voastră pentru a dona doar obiecte în stare bună şi foarte bună”, a transmis, joi, Asociaţia „Gai – Cartierul Nostru”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Un cuplu de ucraineni s-a căsătorit în Botoșani. Cei doi vor să fie împreună până la moarte

Voluntarii fac apel la arădenii care găzduiesc familii de refugiați sau cunosc să îi îndrume către magazinul deschis pentru ei.

Gabriela Firea garantează că minorii ucraineni se vor întoarce acasă

Gabriela Firea spune că ”toți orfanii se vor întoarce acasă, când se va termina războiul, și niciunul nu va fi dat spre adopție în România”.

Citeste si: Medicii români, speranța refugiaților ucraineni

”Respectăm  drepturile fiecărui copil  ucrainean care se află în grijă noastră! Asigurăm autoritățile din Ucraina că toți orfanii se vor întoarce acasă, când se va termina războiul, și niciunul nu va fi dat spre adopție în România.

Legea nici nu permite acest lucru!  Am transmis o scrisoare Ambasadei Ucrainei la București și Ministrului Politicilor Sociale din Ucraina prin care am reiterat angajamentul Guvernului României de a le asigura toată grija și protecția orfanilor ucraineni care au ajuns de urgență în țara noastră.",  spune aceasta. 

Citeste si: Doi gemeni care s-au născut prematur în Ucraina au fost aduși în România pentru îngrijiri speciale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si