Maioneză de post rețetă: Nici nu îți dai seama că nu conține ouă!
Maioneză de post rețetă. Iată o rețetă simplă de maioneză pe care o puteți asocia cu mai multe preparate în perioada din Postul Crăciunului! Se prepară rapid și ușor!
Maioneză de post rețetă. Postul Crăciunului este ușor de ținut pentru credincioșii care reușesc să înlocuiască unele produse cu alimente asemănătoare care să nu conțină ouă, lactate sau carne.
Iată cum prepari cea mai ușoară și gustoasă maioneză de post!
Citește și: Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2022: Tradiții și obiceiuri
Citește și: VIDEO| Wild Cooking: Pastramă cu mămăligă
Se începe prin curățarea cartofilor de coajă și se fierb în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot și se lasă să se răcească.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețete care susţin sistemul imunitar pe timp de iarnă
După care, din cartofii fierți se prepară un piure în care se adaugă muștarul și o lingură de ulei de măsline, totul se amestecă continuu.Maioneza va da un gust aparte oricărui preparat.
Apoi, compoziția făcuta se completează cu muștar și ulei de măsline până se obține consistența dorită.
La final se adaugă sare după gust. Poftă bună!
Soia este o leguminoasă care conține toți aminoacizii esențiali (lizina, glutamina, triptofan), lipide, glucide, săruri minerale (calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, sodiu, sulf), enzime, lecitine, vitamine (A, B-uri, C, D, E) și lecitină. În plus, te ajută când vine vorba de proteine vegetale integrale și conține Omega-3.
Fasolea, năutul și lintea au proteine vegetale, carbohidrați, Vitamina B și fier.
Fructele uscate conțin carbohidrați și sunt o sursă bogată de fibre. Alege: goji, smochine, caise, prune, curmale, stafide, merișoare, piersici.
Semințele (in, cânepă, chia, susan, dovleac, floarea soarelui) îți pot domoli pofta de dulce și sunt bogate în proteine, fibre și magneziu.
Quinoa este un deosebit aliment de post și făra gluten. Quinoa este unul dintre cele mai populare alimente sănătoase. Nu conține gluten, este bogată în proteine și este unul dintre alimentele de post care conțin cantități suficiente din toți cei nouă aminoacizi esențiali.
Citește și: Pepene murat. Cum se prepară corect și cu ce feluri de mâncare se combină