„O mamă reclamă că i-a fost luat copilul de către DGASPC Sector 6 din cauză că suferă de depresie. În schimb, autoritățile se apără și spun că femeia avea o stare psihică atât de precară, încât a fost necesară internarea nevoluntară a acesteia.”, a spus Cosmin Cernat.

Femeia mărturisește că trece printr-o dramă încă din luna mai, când s-a dus la medicul de familie împreună cu copilul său de numai patru ani pentru a-și lua concediu medical.

„Așteptam la programare și copilul meu voia să se joace cu telefonul. Eu nu am vrut ca acest copil să plângă pe motiv că vrea telefonul și ea mi-a zis «Nu-i da telefonul. Închide-l» și am închis telefonul. Normal că acest copil a plâns puțin, că băiatul voia să se joace.”, a spus mama copilului.

Medicul de familie a sesizat Protecția Copilului Sector 6 după ce, în cabinetul doctorului, copilul și-ar fi lovit mama când i-ar fi luat telefonul și a mai reclamat că femeia suferă de episoade depresive și ar avea nevoie de consiliere psihologică.

Mama copilului a fost internată 3 săptămâni la psihiatrie, fără voia sa

Pe fir au intrat imediat cei de la Protecția Copilului. Chiar în ziua sesizării, mama și băiatul, însoțiți de un reprezentant DGASPC Sector 6, au ajuns la spitalul Obregia pentru o evaluare.

„Medicul psihiatru recomandă mamei o evaluare și urmează un moment delicat, în care copilul este îndepărtat de mamă, împreună cu reprezentanții Direcției de Protecție a Copilului și medicul stabilește necesitatea internării nevoluntare a acesteia.”,

a spus Cătălina Tabarcea, director executiv DGASPC sector 6.

Este momentul în care femeia este despărțită de copilul ei. Autoritățile spun, însă, că au luat această decizie pentru binele minorului și că mama ar fi reprezentat un pericol pentru acesta în acel moment.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

„În momentul în care mama este internată nevoluntar, copilul nu avea nici reprezentare și nici asigurarea unei îngrijiri corespunzătoare. De altfel, dumneaei ne vorbește de faptul că în trecut a urmat un tratament medicamentos pe care l-a întrerupt.”, a mai spus Cătălina Tabarcea, director executiv DGASPC sector 6.

„Am cerut în mod explicit să mi dea voie să merg să-mi pup copilul, care se afla lângă cei de la DGASPC. Mi s-a refuzat acest drept de a merge să îmi pup copilul și poate de a-i spune un cuvânt încurajator, să-i explic situația.”, a mai spus mama copilului.

Deși mama spune că despărțire a fost brutală, specialiștii susțin că siguranța copilului e mai presus de orice.

„Noi trebuie să vedem puțin și ce în spate. Avem tendința să reacționăm emoțional, că a luat statul copilul... dar nu e doar despre asta. Trebuie să vedem puțin istoricul medical al părintelui, trebuie să vedem mai mulți factori.”, a spus Vișinel Bălan, fost vicepreședinte, Autoritatea Națională pentru protecția Copilului

Pe de altă parte, cei de la centrul de resurse juridice, care urmăresc cazul, spun că, din contră, copilul are de suferit.

„A separa un copil de mamă și de tată pe motivul unei dizabilități, în condițiile în care nu există nici măcar o suspiciune de abuz, până la urmă duce la separarea familiei și cel care suferă cel mai mult este

copilul.”, a spus Georgiana Pascu, manager de proiect, Centrul de Resurse Juridice

Citeste si: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"- kfetele.ro

Citeste si: Povestea cuplului care a renunțat la casa lor pentru a trăi permanent pe mare. Ce i-a determinat să facă acest pas radical- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

Trei săptămâni a stat internată femeia în spital. Între timp, copilul a ajuns în plasament de urgență la un asistent maternal, într-un sat din județul Ialomița.

„Nu am reușit altceva decât să dispunem plasament un regim de urgență, la un asistent maternal profesionist, atestat de către de către direcție și evaluat și monitorizat periodic.”, a mai spus Cătălina Tabarcea, director executiv DGASPC sector 6.

După externarea mamei, când bunicii băiatului au aflat despre întreaga situație, au făcut solicitare la DGASPC să le fie dat copilul în grijă

„În momentul de față, copilul este înapoi în drum spre bunici, spre familia extinsă, pentru că astăzi a fost decizie în instanță, cum era și programată anterior, cu recomandare de la DGASPC Sector 6, ca acest compilat să fie plasat în familia extinsă.”, a spus Rareș Achiriloaie, Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului.

Acum, autoritățile susțin că îl vor monitoriza în continuare pe băiatul în vârstă de patru ani.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si