Într-o bucătărie a unui restaurant din Capitală se lucrează la foc cotinuu de la primele ore ale dimineții pentru ca mâncarea caldă să ajungă acolo unde este atât de mare nevoie în aceste zile: la centrele care îi găzduiesc pe refugiații din Ucraina. Oboseala nu mai contează în astfel de momente.

Românii, solidari cu refugiații din Ucraina

Circa 1200 de porții de mâncare caldă sunt pregătite zilnic într-o bucătărie.

Citeste si: VIDEO| Lacrimile inocente ale copiilor ucraineni ajunși în România transmit cât o mie de cuvinte

După ce sunt împachetate, 600 dintre ele sunt livrate refugiaților la prânz, iar alte 600 la cină. Deși volumul de muncă a crescut enorm, în astfel de momente oamenii spun că trebuie să fim buni unii cu ceilalți.

Meniul este diferit în fiecare zi

"Avem meniu super divers. Le-am făcut în fiecare zi supe creme, ciorbe. Sunt cerute și meniurile vegetriane și ne-am ocupat și pt ei să le facem", ne-a povestit Chef Dragoș Bercea. 

Citeste si: Ministrul Agriculturii: „Nu există riscul să nu putem aproviziona populaţia cu alimente”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

După ce este împachetată, mâncarea pleacă spre diverse centre cu refugiați din Capitală.

Odată ajunși în centre, pătrundem parcă într-o cu totul altă lume. O lume a celor care deși au rămas cu mai nimic, găsesc puterea să se bucure de orice fărâmă ajutor. Fericiți sunt mai ales copiii, pentru care o porție de mâncare caldă înseamnă atât de mult. 

Citeste si: VIDEO- Mii de refugiați din Ucraina în adăpostul de la Romexpo. Anastasia și cei doi copii au fost nevoiți să își părăsească țara: ”Nu am vrut să plec”

Pentru mulți, România a devenit gazdă. Solidaritatea semenilor impresionează până la lacrimi, iar ajutoarele vin neîncetat din toate colțurile țării.

Ucrainienii continuă să fugă de teama bombardamentelor

Ucrainenii fug oriunde văd cu ochii de teama bombardamentelor, iar numărul lor crește pe măsură ce armata rusă le înconjoară și atacă orașele. În gările din Kiev, Harkov sau Zaporojie, unde au fost uciși chiar și civili în ultimele zile, peroanele gărilor sunt arhipline.

Citeste si: Rușii vor ataca combinatele chimice din Ucraina. Amenințarea a fost lansată de ministrul Apărării rus: „Cerem angajaților să părăsească imediat unitățile”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Peste 100 de refugiați au plecat astăzi spre Berlin, cu două autocare puse la dispoziție de o agenție de turism, iar aproape 5.000 de civili au fost evacuați până acum din Ucraina către Turcia.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si