Mâncare de gutui cu pui: O reţetă delicioasă pentru toamnă
Mâncare de gutui cu pui. Vă prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de mâncare de gutui cu pui!
Mâncare de gutui cu pui. Mâncarea de gutui cu carne de pui este o reţetă tradiţională la cuptor. Este o mâncare tradițional ardelenească, de toamnă, dulce-acrişoară şi foarte gustoasă.
Gutuile merg foarte bine cu cubuleţele fragede de carne de pui, viţel sau porc, mai ales când sunt caramelizate şi coapte.
Citeste si: Cum se face dulceaţa de gutui? Cea mai simplă reţetă
Citeste si: Ciorbă de perişoare: Reţeta simplă şi delicioasă pentru orice sezon
Mai întâi, carnea se rumeneşte în puţin unt. Într-o cratiţă mai mare se încinge făina și se stinge cu zeamă de carne.
După care, se scoate carnea, se scurge de grăsime şi se pune la fiert în zeama de carne cinci-zece minute.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Se curăţă gutuile de cotoare şi sâmburi, se taie felii, se pun la prăjit în unt încins, să se rumenească – crustă, ca să nu se mai înmoaie decât în gura pofticioasă (se poate face, aidoma, din mere).
Mai apoi, se aşază şi gutuile crocante în cratiţă să dea cărnii gustul lor.
Citeste si: Reţetă tradiţională zacuscă de vinete: Cât timp trebuie fiartă pentru un gust perfect?
Se arde zahărul un pic, până se caramelizează, după se stinge cu vin, rachiu şi puţină zeamă de la mâncărică, se varsă peste carne.
La final, se pune sare si piper, apoi se pune cratiţa în cuptor, acoperită, la foc mic, iar zeamă, cate o cană jumătate si lasati să scadă.
Poftă bună!
Citeste si: Sfecla roșie murată: Beneficii si rețete ușor de preparat