ANPC a controlat, marți, trei spitale bucureștene și a găsit nereguli grave în bucătăriile acestora.
Comisarii ANPC au găsit mâncare expirată pentru bolnavi, mizerie, gândaci și rugină în frigidere, în cele trei spitale din Capitală în care au făcut verificări.
Neregulile au fost găsit în Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca, Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu și Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan.
Citeste si: ANPC a sancționat ADP Sector 2 după neregulile identificate în trei parcuri
Cel de-al treilea spital, respectv cel de chirurgie opro-maxilo-facială, nu dispune de o bucătărie proprie, iar masa este servită prin intermediul unei firme de catering.
Dintre abaterile constatate, ANPC menționează:
- lipsa autorizației de funcționare sanitar-veterinare pentru bucătăria Spitalului de Pneumoftiziologie Sf Ștefan
- existența în spațiile de depozitare a unor produse alimentare cu data durabilității minimale depășită
- unul dintre blocurile alimentare- format din cameră de preparare, magazie, cameră frigorifică- prezenta pereții cu tencuială căzută, tavanul cu infiltrații și pavimetul deteriorate, cu plăci de gresie lipsă, frigidere cu rugină, rafturi și mobilier depreciate, cu un grad avansat de uzură
Citeste si: ANPC ia în calcul confiscarea veniturilor realizate în urma comercializării cu preţuri artificial mărite
- utilizarea unor oale, tigăi, veselă depreciate, cu uzură avansată.
„Acțiunile noastre de control sunt dictate de consumatori și atât! Până la multele teorii ale conspirației, hai să ne dăm în leagănele rupte și nefinanțate, cu toate că solicitări există de mult, hai să luăm tramvaiul către spital și, dacă nu ne îmbolnăvim așa, sigur o facem cum ajungem la destinație!
Păi, moare și boala în cantinele verificate de noi astăzi! Păi, moare bacteria și orice virus în paturile desfundate și învelite în păturica stră-stră bunicii!
Citeste si: ANPC- A venit de hac STB-ului
Dacă scapă din pat în viață, moare boala mâncând din cantinele, din service sau cum s-or numi sursele de mâncare cu destinația, culmea, bolnavi!
Vizionare plăcută celor care ar trebui să aibă ca prioritate sănătatea și viața consumatorilor!
P.S.: Păi, când trebuia să umblăm cu mască și mănuși, să stăm la distanță unii de ceilalți, care era teama?
Că împărțim inegal infecția din tramvaie sau faptul că, odată ajunși în spitale, nu inspirăm bacteria și virusul potrivit?”, spune Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).
Jurnalistă, călătoare, optimistă. Un rezumat în trei cuvinte al Dianei Puiu.
A urmat cursuri de actorie timp de opt ani, a terminat Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism și Științele Comunicării din Iași, un master în Jurnalism Tematic, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București, iar în prezent urmează cursurile programului de master Cultură și Literatură Română din cadrul Facultății de Litere Bacău.
A urmat cursurile de jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău pe tot parcurusl liceului, experiență ce i-a adus și câteva colaborări cu presa locală.
Diana are o experiență de trei ani ca reporter de teren al unui radio din Iași și un an de prezentator de știri.
Iubește tot ce ține de teatru, film, pictură și modă, fiind și organizator de evenimente culturale. Când nu este la birou sau pe teren, Diana se relaxează în natură și face fotografii, una din pasiunile ei.