De Ziua Crucii se inchide pamantul si se ascund insectele, reptilele si plantele care au iesit la lumina in primavara. Potrivit traditiei, inainte sa se retraga in pamant, serpii se strang la un loc si fac impreuna o piatra nestemata care poate sa vindece toate bolile. De Ziua Crucii se sfintesc viile si butoaiele cu vin, iar strugurii din ultimul butas de vita de vie vor ramane neculesi, numindu-se "strugurii lui Dumnezeu" si se lasa ca ofranda pasarilor.

Tot pe 14 septembrie, in unele zone se fac petreceri in jurul focului care se aprinde din vita de vie uscata si se sfintesc la biserica busuiocul, menta, maghiranul si cimbrul, ca sa ne apere pe timpul iernii de boli.

Potrivit traditiei, in aceasta zi nu se mananca usturoi, prune, peste sau nuci, iar postul negru tinut azi, vindeca trupul si sufletul. Nici de lucrat nu e bine in aceasta zi pentru a nu atrage primejdii, insa e bine sa avem asupra noastra monede sfintite, care aduc spor si belsug.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

sursa: striripesurse.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si