Marina Ovsiannikova a atras simpatia internațională în martie anul trecut, după ce a intervenit cu o pancartă anti-război în studioul televiziunii de stat ruse.

Poliția franceză investighează acum posibila otrăvire a fostei jurnaliste de la televiziunea de stat rusă, care a acuzat stări de rău în cursul acestei săptămâni.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu jurnalista care a sfidat Kremlinul în direct la TV? Marina Ovsiannikova a fugit din Rusia

Marina Ovsyannikova, care a fugit din Rusia în Franța împreună cu fiica ei anul trecut, a sunat la serviciile de urgență și a fost dusă la spital după ce s-a îmbolnăvit brusc după ce a părăsit apartamentul din Paris, a anunțat procuratura capitalei franceze.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Femeia de 45 de ani a declarat că bănuiește că a fost otrăvită. O examinare a apartamentului ei era efectuată de poliție, au adăugat procurorii francezi.

Organismul de supraveghere al presei Reporters Without Borders, care a ajutat-o pe Marina Ovsiannikova să părăsească țara natală, a declarat că echipa sa a fost „alaturi de ea” în timp ce a cerut asistență medicală.

În martie anul trecut, jurnalista a întrerupt cu curaj o emisiune în direct pentru a protesta împotriva războiului din Ucraina, ținând în sus o pancartă pe care scria în engleză: „Fără război.

Rușii împotriva războiului”.

Jurnalista din Rusia a fost pusă sub acuzare în vara anului trecut de procurorii ruși pentru  "distribuirea de informații false despre armata rusă", acuzație care a venit după ce Marina Ovsiannikova a participat la un protest anti-război.

Jurnalista Marina Ovsiannikova, condamnată la 8 ani de închisoare   

După ce casa ei a fost perchezită de autoritățile ruse în august anul trecut, ea a fost pusă în arest la domiciliu înainte de a evada în Europa.

La începutul luni octombrie 2022, Marina Ovsiannikova a fost pusă pe lista cu persoane căutate de Ministerul de Interne din Rusia, după ce a a fugit în Franța împreună cu fiica sa în vârstă de 11 ani.

La începutul acestei luni, un tribunal din Moscova a condamnat-o la opt ani și jumătate de închisoare în lipsă pentru răspândirea de informații false despre armata rusă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si