Marți începe Postul Crăciunului 2023. Postul Crăciunului începe marți, pe 14 noiembrie. Tradiția bisericească spune că secul se lasă seara. Atunci când ziua în care se lasă sec pică miercurea sau vinerea se va lăsa sec cu o zi înainte.

Postul va dura până pe 24 decembrie și în această perioadă creștinii ortodocși se pregătesc pentru a primi cu bunătate, liniște și pace în suflete sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Cu acest prilej vă prezentăm o serie de rețete pe care să le pregătiți în Postul Nașterii Domnului! 

Marți începe Postul Crăciunului 2023: Idei de mâncăruri delicioase de post

Marți începe Postul Crăciunului 2023: Idei de mâncăruri delicioase de post

[Sursa foto: Crestinortodox.ro]

Pârjoale de post

Ingrediente:

  • 450 g paine alba si neagra
  • 150 g morcov
  • 100 grame ciuperci albe
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ceapa alba
  • 1 legătură de marar
  • 1 legătură patrunjel
  • 1 lingura mare de gris
  • 3 catei de usturoi
  • faina alba
  • ulei
  • 1 varf de lingura de bicarbonat alimentar

Citește și: Lăsatul Secului pentru Postul Crăciunului 2023: Tradiția pe care este bine să o respecți înainte de începerea Postului Nașterii Domnului

Marți începe Postul Crăciunului 2023: Idei de mâncăruri delicioase de post

Marți începe Postul Crăciunului 2023: Idei de mâncăruri delicioase de post

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mod de preparare:

Primul pas este înmuierea pâinii în apă.

Se scurge bine. Ciupercile se dau prin robot, crude după ce au fost curățate și spălate în prealabil. Se toacă și ceapa și usturoiul mărunt.

Morcovul se dă prin răzătoare. În vasul în care a fost pusă pâinea înmuiată în apă se adaugă ciupercile, ceapa si usturoiul si morcovul tocat mărunt. Se adaugă sare, piper, verdeața tocată, griș și bicarbonat.

Se formează biluțe în făină și se prăjesc în ulei mult, potrivit Gustos.ro. 

Citește și: VIDEO- Rubrica de gătit! Astăzi, Alina Laufer ne-a pregătit o rețetă ușor de făcut în casă: crackersi

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pot fi servite așa simplu sau se pot face cu sos de roșii. Poftă bună!

Marți începe Postul Crăciunului 2023: Idei de mâncăruri delicioase de post

Marți începe Postul Crăciunului 2023: Idei de mâncăruri delicioase de post

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Sarmale de post

Ingrediente:

  • 50 foi varza murata
  • 150 gr orez
  • 3 cepe medii
  • 1-2 ardei
  • 1 dovlecel
  • 500 gr ciuperci
  • 75 gr stafide
  • 75 gr amidon de tapioca
  • 10 gr tarate de psyllium
  • 5o gr amestec de legume deshidratate fara sare
  • (Aceste trei ingrediente se gasesc la magazine gen "Plafar". Eu am folosit produse Sanovita)
  • 300 ml suc de rosii
  • 3 linguri bulion de rosii
  • foi de dafin
  • 1 lingurita nucsoara
  • 2-3 lingurite sare
  • 2-3 lingurite cimbru
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei de masline

Citește și: VIDEO- Sushi: Cât de sănătos este? Preparatul asiatic poate fi consumat oricând pentru că are în compoziție vitamine și minerale

Mod de preparare:

Primul pas este spălarea orezului și punerea acestuia la înmuiat pentru 20 de minute. Se toacă ceapa mărunt și să călește cu două linguri de ulei de măsline. Peste se pune 150 de mililitri de apă și ciupercile tocate mărunt. Când totul dă în clocot se adaugă cimbrul, nucușoara, orezul, ardeiul și dovlecelul care trebuie tocate cubulețe. Se fierb maxim pentru 10 minute, până când orezul începe să se umfle puțin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si