Cat i-a fost sederea pe pamant, parintele Iustinian a schimbat, cu povetele lui, destinele a milioane de romani. Oameni simpli, povestesc in lacrimi acelasi lucru:

Un duhovnic cu o inima mare, cat sa cuprinda toti semenii la un loc... Parintele Iustinian Chira a fost depus, astazi, la catedrala Stanta Treime din Baia Mare. Alaturi i-au stat, cu capetele plecate, preoti, calugari si maici.  

"Insuti Doamne odihneste sufletul adormitului robului Tau Iustinian, arhiepiscopul Maramuresulu si Stamarului, parintelui nostru in loc cu verdeata in loc cu odihna de unde a  plecat tpata durerea si intristarea".

"Nu mai sunt cuvinte pentru suparare si tristete, l-am vazut la slujbe. Cum l-ati simtit? Un om bland ci cald care ne-a transmis multa emotie si rugaciune si multa bucurei sufleteasca"

Cu blandete si caldura a stat parintele in sluba bisericii vreme de aproape 80 de ani. Botezat Ioan Chira, parintele Iustinian a imbracat straiele de calugar la 19 ani. Atunci a pasit in manastirea Sfanta Ana de la Rohia si niciodata, apoi, nu si-a parasit locul de suflet.

De-acum, parintele se va ruga pentru semeni din Cer. Trupul sau va ramane in catedrala din Baia Mare pana joi, timp in care credinciosii vor putea sa mearga la capataiul duhovnicului, sa-si ia ramas bun.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si