Meniu Revelion 2023. Iată care sunt cele mai importante preparate care nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor în noaptea de Revelion!

Meniu Revelion 2023

Gustarea rece poate fi compusă din pastramă de porc, tobă, piftie, cașcaval, salam, șunculiță țărănească, salată beuf, icre, măsline, roșii umplute cu vinete, ardei gras decorat cu brânză și mărar, salată de crudități cu pui. 

Citește și: Salata de boeuf, „regina” mesei de Revelion

De asemenea, un preparat sofisticat este somonul afumat cu castraveți și cremă de brânză care se spune că aduce noroc în noptea dintre ani. Sau dorada în sare, iar pentru aperitive sunt de neuitat bruschetele cu cremă de păstrăv afumat.

Un biban prăjit asezonat cu salată sau legume sotate, extrem de ușor de gătit, după cum puteți vedea mai jos. 

Ce nu trebuie să lipsească de pe masa românilor în noaptea de Revelion?

1. ”Nicio masă fără peşte” este o zicală a românilor, care trebuie respectată şi de Revelion. Se spune că dacă mâncăm peşte la trecerea dintre ani, ”alunecăm” mai uşor printre necazuri. Peştele simbolizează abundenţa şi trebuie aşezat întreg pe farfurii, altfel, spun superstiţioşii, norocul se fragmentează. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

2. Strugurii albi

Simbolul belşugului, strugurii nu ar trebui să lipsească din meniul de Anul Nou. Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri albi la miezul nopţii vei avea parte de 12 luni dulci şi pline de sănătate.

3. Fructele rotunde

Citricele, merele şi orice alt fruct cu formă rotundă ar trebui să nu lipsească de pe masa de revelion.

Acestea simbolizează sănătatea şi vitalitatea. 

4. Legume verzi

Varza, salata, spanacul ar trebui şi ele mâncate de Revelion. Verdele este simbolul sănătăţii, iar frunzele sunt asociate cu bancnotele, astfel încât se crede că dacă vom mânca legume verzi de Anul Nou vom fi mai bogaţi în noul an.

Citește și: Anul Nou 2023: Ce nu este bine să faci pe 31 decembrie? Tradiții și obiceiuri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si