Mercur retrograd în 2022. Mercur în mișcarea lui liberă și directă, atunci când traversează o anumită zodie, amplifică calitățile și trăsăturile deosebite ale acelei zodii.

Ce înseamnă, de fapt, Mercur retrograd

Retrogradarea planetei Mercur favorizează, totodată, exprimarea liberă, comunicarea cu ceilalți, activitățile sociale, negocierile, întâlnirile, călătoriile, tot ceea ce ține de dezvoltarea noastră socială. Astfel în perioadele în care Mercur este în mișcare retrogradă pot apărea mici accidente, pierderi, eșecuri, neînțelegeri, neîînțelegeri cu familia sau colegii, discuții neplăcute în cuplu sau chiar despărțiri.

Planetele intră în mișcări retrograde în intervale diferite de timp și au efecte diferite. 

Anul 2022 va fi cel al marilor schimbări, atât la nivel individual, cât si la nivel colectiv. Astfel, în 2022, Universul ne cere sa continuam munca, sa cautam profunzimea in vietile noastre. Sa folosim tot ce am invatat in aceasta ultima perioada pentru a construi un viitor mai bun.

Mercur retrograd în 2022. Cum influențează zodiile

Mercur retrograd în 2022. Cum influențează zodiile

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Horoscop 2022: Zodiile protejate de astre. Au parte de un an de excepţie

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De asemenea, când incepe anul 2022, Venus se află deja în mișcare retrograda în Capricorn. Acest tranzit începe în 19 decembrie 2021 și va continua până în 29 ianuarie 2022. În acestă perioadă ne vom pune întrebări, chiar foarte importante, cu privire la valorile, credințele, finanțele și relațiile noastre. Ar trebui să tinem cont de faptul ca Venus este retrograd în momentul în care ne scriem rezoluțiile de An Nou.

Și, totodată, să ne concentrăm pe manifestarea abundenței și a noilor posibilități în fiecare dintre aceste zone.

În plus, din 14 ianuarie, mesagerul Mercur iși incepe primul retrograd al anului (din cele PATRU), în Vărsător, semn intelectual de Aer. Mercur va retrogada apoi într-un alt semn de Aer – Gemeni – începând cu 10 mai. Și mai apoi tot in semn de Aer – Balanta (9 septembrie). Elementul Aer guverneaza comunicarea, procesul de gandire si sanatate mintala. Asa ca ne putem astepta ca aceste retrograde sa ne aduca o schimbare majora de mentalitate pe tot parcursul anului.

Mai mult, în combinașie intră și Marte retrograd tot in Gemeni, incepând cu 30 octombrie 2022. Așadar, preocuparile pentru sănătatea mintală devin și mai intense. Din fericire, avem si un al patrulea Mercur retrograd din 29 decembrie în Capricorn un semn practic de Pamant. Acesta poate fi tradus ca, în sfârșit, se incheie o etapă plină de suișuri și coborâșuri și incepe ceva mai stabil.

Jupiter, planeta expansiunii si a norocului, iși incepe anul în Pești. Jupiter este de fapt conducator traditional al Peștilor. Așa că exista o familiaritate si o ușurință care se manifesta pe masură ce planeta călătorește prin aceasta zodie. 

Mercur retrograd în 2022. Cum influențează zodiile

Mercur retrograd în 2022. Cum influențează zodiile

[Sursa foto: PixaBay]

Mercur retrograd 2022- perioade

Iată perioadele în care mercur va fi retrograd în 2022!

Mercur retrograd 14 ianuarie- 4 februarie 2022

Mercur va începe retrogradarea în Vărsător și o va termina în Capricorn. Majoritatea ideilor de la începutul anului vor fi trecute prin mai multe teste înainte de a fi puse în practică. Cert este că răbdarea ne va fi pusă la încercare în primele două luni ale anului.

Mercur retrograd 10 mai- 3 iunie 2022

Retrogradarea va începe în Gemeni și se va finaliza în Taur. Spre jumătatea anului, vom fi nevoiți să ne dăm seama în ce ne investim banii. Ne vom lovi de rigiditatea celor din jur, conform astrosens.ro

Mercur retrograd 10 septembrie- 2 octombrie 2022

Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Balanță și o va finaliza în semnul Fecioarei. Mai avem de muncă la relațiile și parteneriatele vechi, atât cele amoroase cât și cele profesionale.

Mercur retrograd 29 decembrie 2022

Pe 29 decembrie, își va începe a patra retrogradare în semnul Capricornului. Și în ultimele zile ale anului, ne vom da seama cât de bune au fost deciziile profesionale luate în 2022.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citeste si: Cele mai fidele zodii din horoscop. Cu ele ai tras lozul câștigător

Zodiile influențate de Mecur Retrograd în 2022

Scorpion

Nativii scorpion vor avea sentimentul că totul le merge greu, deși muncesc mult și sunt responsabili în toate activitățile pe care le desfășoară. Însă, orice ar face, parcă astrele nu se aliniază și nimic nu mai prinde contur. Din cauza nehotărârii şi schimbărilor bruste de dispoziție vor rata șanse importante în anul 2022. Sun sfătuiți să renunțe la atitudinea pesimistă și să iasă din carapace. În cele din urmă va răsări soarele și pe strada lor! 

Vărsător

Vărsătorii s-ar putea să întâmpine multe provocări, cu toate eclipsele din 2022 și Mercur retrograd care acționează împotriva lor. Acest tranzit îi vor obliga să renunțe la zona de confort și la ideile fixe. Sunt șanse să reacționeze agresiv și pe fond emoțional atunci când observă că munca lor nu este recunoscută public. 

Citeste si: Planetele zodiilor. Care sunt guvernatorii zodiilor si cum sunt influentate acestea

Taur 

Și nativii zodiei taur fac parte dintre zodiile care vor fi urmărite de ghinion în noul an, iar planurile lor vor fi date peste cap de orice detaliu mic. Însă, majoritatea problemelor pe care le întâmpină vor fi legate de sfera profesională. Depinde doar de ei dacă se vor adapta schimbărilor și dacă vor renunța la încăpățânarea care le creează, de multe ori, dificultăți. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si