Mesaje de Bobotează 2021 pentru cei dragi. Boboteaza este sărbătorită pe 6 ianuarie şi, împreună cu ziua Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuit pe 7 ianuarie, marchează finalul perioadei de 12 zile a sărbătorilor de iarnă, care încep în Ajunul Crăciunului. 

Boboteaza reprezintă o sărbătoare importantă pentru creştinii ortodocşi şi catolici. Catolicii sărbătoresc pe 6 ianuarie Epifania, care simbolizează anunţarea naşterii lui Hristos regilor magi, care i-au adus daruri, aur, smirnă şi tămâie, iar ortodocşii celebrează botezul Mântuitorului în apele Iordanului de către Sfântul Ioan Botezătorul.

Mesaje de Bobotează 2021 originale

Botezul Domnului să vă aducă pace şi sănătate, lumină şi ajutor, pentru a trăi viaţa că dar al lui Dumnezeu, cultivat prin credinţă şi fapte bune! Sărbători fericite!

Mesaje de Bobotează 2021
Mesaje de Bobotează 2021

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Bobotează. Ce nu este deloc bine să faci în Ajunul Bobotezei

Fie că Botezul Domnului să va aducă pace, iubire, bucurie și fericire în mijlocul familiei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dragi prieteni, cu prilejul sărbătorii botezului Domnului va doresc pace și bucurie, pace și mântuire întru mulți și fericiți ani!

Sfânta de azi, să vă aducă bucurie, vindecare, reuşită şi mult spor în toate.

Bobotează 2021. Urări pentru familie și prieteni

Azi este ziua Botezului Domnului, o zi mare în care ceruruile se deschid şi multe din dorinţele noastre se împlinesc.

Să primim cu bu bucurie agheasma mare şi să o păstrăm cu cinste în casele noastre.

Să fiţi fericiţi, mai buni şi sănătoşi.

Citeste si: Calendar ortodox 5 ianuarie 2021: Ajunul Bobotezei. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare?

Cu prilejul sărbătorii botezului Domnului, vă doresc pace şi bucurie, pace şi mântuire, întru mulţi şi fericiţi ani!

Apele sfinţite toate, să vă aducă sănătate. În cale să vă spele ce este rău şi să rămână numai binele.

Obiceiuri și tradiții de Bobotează 2021

Potrivit tradiţiei populare, în noaptea de Bobotează, fetele tinere îşi leagă pe inelar un fir roşu de mătase, pun o rămurică de busuioc sub pernă şi îşi visează ursitul. De asemenea, se spune că fetele care cad pe gheaţă în ziua de Bobotează se vor mărita în acel an. Se mai crede că animalele din grajd vorbesc la miezul nopţii înainte de ziua de Bobotează despre locurile unde sunt ascunse comorile. De Bobotează nu se spală rufe, sunt interzise certurile în casă şi nu se împrumută nimic.

Mesaje de Bobotează 2021
Mesaje de Bobotează 2021

Citeste si: Aghiasma Mare. Când se sfinteste apa de Boboteaza 2021?

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mesaje de Bobotează 2021 se trimit celor dragi. Un alt obicei mai este întrecerea bărbaţilor înot după cruce. Preotul aruncă o cruce în apă şi mai mulţi bărbaţi se aruncă pentru a o aduce înapoi. Primul care ajunge la cruce primeşte binecuvântarea preotului şi se consideră că va avea noroc tot restul anului.

În trecut, bărbatul care aducea crucea la mal primea daruri de la domnitorul ţării.

Citeste si: Boboteaza, mare sărbătoare pe 6 ianuarie. Ce să nu faci în această zi

În unele sate, în trecut, femeile se adunau în grupuri mari, la una dintre ele acasă, şi aduceau mâncare şi băutură, cântau şi dansau. Dimineaţa ieşeau pe stradă şi luau pe sus bărbaţii care le apăreau în cale, îi duceau la râu şi îi ameninţau cu aruncatul în apă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si