Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a comunicat miercuri că, în cazul unei eventuale creșteri a impozitelor pe locuințe, cetățenii cu venituri mici nu vor fi afectați.

Citeste si: Impozit auto 2023: Cât vom plăti la anul?

Ce impact ar putea avea creșterea impozitelor pe locuințe

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a afirmat că populația cu venituri mici  este protejată din perspectiva impozitelor pe proprietate, existând o serie de credite fiscale care sunt prevăzute în codul fiscal.

Așadar, impactul unei eventuale creșteri a impozitelor nu va avea efect asupra personelor cu venituri mici. 

„Pe de altă parte trebuie să țineți cont că este o inechitate ca impozitele să fie la fel în UAT-uri diferite și ca nivel de trai și ca nivel de dezvoltare economică” , a adăugat ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Curierii din România vor fi obligați să raporteze către ANAF toate operațiunile de livrare cu plată ramburs. Ce informații vor fi transmise

Adrian Câciu: ”Nu e neaparat necesar să crescă impozitele”

„Faţă de acesta grilă care a fost stabilită în 2015, autorităţile locale au o marjă de stabilire cuprinsă între 0,8 şi 2%.

Pot acţiona în această marjă, pot creşte impozitele. Până la urmă este vorba despre veniturile autorităţilor locale şi atunci când ne întrebăm de ce de fiecare dată, statul din bugetul de stat, din taxele tuturor trebuie să suplinească lipsa veniturilor de la nivelul autorităţilor locale, cred că un răspuns vine şi din partea asta de colectarea a veniturilor locale”, a informat ministrul de Finanțe.

Citeste si: Românii vor plăti impozite de patru ori mai mari pentru locuințe

Care sunt planurile pe anul viitor, cu impozitele pe locuințe

„Înţeleg că senatorii PNL şi PSD au depus un amendament, în analiza acestui amendamentat am văzut că sunt şi poziţiile Asociaţiilor Comunelor, asociaţia Municipiilor, Consiliilor Judeţene care sunt de acord cu această abordare, drept pentru care Parlamentul va trece la dezbateri şi la avizarea acestui amendament, care, de fapt, are în vedere o actualizare a grilei de raportare a  stabilirii impozitelor pe proprietate” , a lămurit ministrul de Finanţe. 

Citeste si: Cine sunt pensionarii care scapă de taxe de la 1 ianuarie 2023. Anunțul făcut de Marius Budăi privind pragul de impozitare a pensiilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si