Close sidebar
Close sidebar

Ministrul Justitiei, boicotat in timpul declaratiei de presa de catre opozitie

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anuntat la ora 14 o conferinta de presa la Parlament, insa a fost boicotat de catre opozitie.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Inainte sa spuna ce avea de spus despre ordonantele pe care Guvernul le-a adoptat, cativa membri din opozitiei s-au pozitionat in spatele ministrului Justitiei cu pancarte pe care era scris "Rusine".

"Avand in vedere modificarile legislative adoptate ieri, prcum si reactiile generate de acestea, am considerat oportun sa fac o declaratie de presa", si-a inceput Iordache discursul. In acest timp protestatarii USR il inconjurau purtand pancarte pe care scria "Rusine".

"Nu suntem in strada", a comentat Florin Iordache, parasind tribuna de la care urma sa tina declaratii.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Ministrul Justitiei a facut o scurta declaratie de presa apoi in sala de sedinte a grupului PSD, i-a invitat pe protestatari la calm si a refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor.

"Tinand cont de supra-aglomerarea din penitenciare si conditiile precare... legea gratierii nu vizeaza criminali, corputi si nu vizeaza persoane sau oameni politici. Referitor la ordonanta de urgenta si reactiile care au aparut, toate modificarile pe care vechea guvernare si parlament aveau obligatia ca in 45 de zile de la motivarea CCR sa fie facute. Am considerat oportun, dupa ce m-am consultat cu societatea civila, am venit in fata dvs pentru ca vad ca sunt criticat pentru un lucru esential intr-o democratie- legile se fac de legiuitor.
Stabilirea unor garantii impotriva arbitrariului este obligatorie. Prin aceste masuri de politica penala am urmarit asigurarea unui echilibru intre puterile statului. Legat de stabilirea plafonului de 200.000  de lei, am avut in vedere legislatia internationala, decizia CCR si Codul Penal actual. Conventia ONU recomanda statelor membre sa adopte masuri legislative pentru incriminarea abuzului in serviciu. Codul Penal actual prevede plafonul de 2 milioane de lei.
Stabilirea plafonului de 200.000
de lei nu a fost arbitrara

S-a apreciat ca un cuantum de 10 ori mai mic e in acord cu jurisprudenta CEDO
Opiniile emise in necunostinta de caza ca sunt dezincriminate faptele de abuz in serviciu sunt eronate. Va exista raspunde administrativa si disciplinara
Referitor la punctul de vedere al CSM, acesta este consultativ.

Pai ce vreti urgenta mai mare cand exista practica neunitara, sunt solutii date diferite.  Am considerat ca e de datoria guvernului, atat timp cat parlamentul nu si-a indeplinit obligatiile constitutionale
Si aceasta OUG va veni in Parlament.

Legile se fac in Parlament si se aplica de judecatori si procurori. Toate comentariile din spatiul public neaga separatia puterilor in stat. Eu voi milita ca legile aici trebuie adoptate si modificate. S-a dat cumva senzatia ca nu comunicam. Noi am comunicat dar din pacate s-a comunicat trunchiat.
Transmit un semnal de calm. Toti cei care protesteaza e un drept constitutional. Oportunitatea este a ministrului, pe chestiunea de oportunitate am elaborat aceasta ordonatna. Ultimul cuvant il au colegii parlamentari"
, a declarat el.

Sursa foto: captura Realitatea TV

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI