Minivacanță 1 mai 2023. În câteva zile, angajații din România se vor putea bucura de o nouă minivacanță. Angajații din România sunt liberi pe 1 mai, de Ziua Muncii. Sărbătoarea liberă de la stat pică în 2023 într-o zi de luni și ziua liberă va fi unită cu 29 și 30 aprilie, respectiv sâmbătă și duminică.

Minivacanță 1 mai 2023.

Minivacanță 1 mai 2023. Câte zile libere vor avea angajații din România la începutul lunii mai?

[Sursa foto: Colaj Pexels]

Minivacanță 1 mai 2023. Câte zile libere vor avea angajații din România la începutul lunii mai?

Românii vor sărbători în 2023 1 Mai într-o zi de luni. Această zi era sărbătorită prima dată de către mișcarea socialistă în 1890. În perioada regimului comunist, autoritățile organizau manifestații uriașe pe marile bulevarde. Sute de oameni care erau în ținute festive țineau pancarte uriașe.

În cultura românească, ziua de 1 Mai este una dintre cele mai așteptate sărbători, fiind considerată începutul sezonului de vară. De obicei, românii se bucură de această zi în aer liber, la mare, la munte sau în spații verzi, organizând grătare, picnic-uri și alte activități în natură.

În perioada postdecembristă, în anul 2003, Blocul Național Sindical a încercat să organizeze o adunare populară, cu mici și bere, pentru a celebra ziua de 1 Mai. Cu toate acestea, tradiția de a sărbători 1 Mai în aer liber este puternic înrădăcinată în cultura românească, acest obicei a fost afectat de pandemia COVID-19 și de restricțiile impuse pentru a preveni răspândirea virusului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: A început etapa a doua de licitație a închirierii plajelor

În general, 1 Mai este sărbătoarea internațională a muncii, celebrată în multe țări ale lumii, iar tradițiile și obiceiurile locale pot varia.

Deși originile acestei sărbători sunt legate de luptele muncitorești pentru drepturile lucrătorilor, în prezent, această zi este de obicei o oportunitate pentru a petrece timp cu familia și prietenii și pentru a sărbători sosirea primăverii și a sezonului de vară.

Minivacanță 1 mai 2023.

Minivacanță 1 mai 2023. Câte zile libere vor avea angajații din România la începutul lunii mai?

[Sursa foto: Colaj Pexels]

Pe lângă cele 21 de zile de concediu, salariații din România primesc și 15 zile libere de la stat. În 2023, doar 3 vor pica în weekend. Și elevii vor beneficia de liber în această perioadă.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Minivacanță 1 mai 2023.

Minivacanță 1 mai 2023. Câte zile libere vor avea angajații din România la începutul lunii mai?

[Sursa foto: Colaj Pexels]

Minivacanță 1 mai 2023. Ce alte zile libere există până la finalul anului 2023?

 

  • Mai (Ziua Muncii) – luni (minivacanță de 3 zile, sâmbătă-luni, 29 aprilie-1 Mai)
  • 1 iunie (Ziua Copilului) – joi
  • 4 și 5 iunie (prima și a doua zi de Rusalii) – duminică și luni (minivacanță de 5 zile de Ziua Copilului și Rusalii, joi-luni, 1-5 iunie; cu zi-punte 2 iunie, stabilită de Guvern)

Citește și: Paștele Blajinilor 2023. Pe ce dată pică în acest an sărbătoarea?

  • 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 12-15 august, cu zi-punte 14 august, stabilită de Guvern)
  • 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – joi
  • 1 Decembrie (Ziua Națională a României) – vineri (minivacanță de 4 zile de Sfântul Andrei și Ziua Națională, plus weekend, joi-duminică, 30 noiembrie – 3 decembrie)

Citește și: Înălțarea Domnului 2023. Tradiții, obiceiuri și superstiții

  • 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) – luni și marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 23-26 decembrie)

 

Citește și:  Turiști așteptați la munte de 1 mai


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si