Proiectul de lege care prevede prevenirea şi combaterea efectelor consumului de băuturi energizante de către populaţie a fost adoptat cu 238 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 12 abţineri.

Minorii nu vor mai putea cumpăra băuturi energizante

Proiectul de lege vine cu propunerea de a fi interzisă vânzarea băuturilor energizante în instituții de învățământ, instituții de sănătate și locuri destinate ocrotirii speciale a categoriilor defavorizate.

Printr-un amendament adoptat, s-a hotărât că este considerată contravenție comercializarea sau oferirea gratuită a acestor băuturi minorilor de către unitățile care au drept să le vândă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Măsura vine pentru a proteja sănătatea și bunăstarea minorilor și să prevină eventualele efecte negative ale consumului băuturilor energizante asupra sistemului nervos central.

Citește și: VIDEO- Aurul...în bucate. O rețetă luxoasă a apărut pe piață. Cum se prepară friptura cu aur?

Camera Deputaţilor este for decizional în acest proiect. Pentru ca proiectul să aibă efecte, acesta trebuie să fie promulgat de președintele României, Klaus Iohannis.

Ulterior, acesta va fi apoi în Monitorul Oficial.

Băuturile energizante sunt un real pericol pentru sănătatea celor care le consumă, din cauza compoziției care conține o cantitate foarte mare de zahăr și cofeină.

Consumate des, băuturile energizante pot duce la afecțiuni grave ale sănătății sau chiar la deces.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si