Efectele astrologiei pot să nu fie reale, dar efectele ei în psihicul oamenilor sunt cu siguranță reale, atrag atenția psihologii.

La fiecare 4 luni, Mercur pare să-și schimbe direcția și să se întoarcă înapoi – iar acest fenomen de "Mercur retrograd" are parte de foarte multă atenție din partea astrologilor și a oamenilor obișnuiți care cred în astrologie.

Citește și: Mercur nu mai este retrograd din 15 septembrie. Ce efecte pozitive se văd asupra zodiilor

Mișcările lui Mercur nu au niciun efect direct asupra sănătății noastre mintale, dar credința că ele ne influențează decisiv viața au un efect care poate afecta oamenii, scrie Psichology Today.

Cel mai recent Mercur retrograd, spun astrologii, tocmai s-a încheiat pe 14 septembrie și va reîncepe în 13 decembrie 2023, cu efect până în 1 ianuarie 2024.

Care sunt efectele psihologice ale lui Mercur retrograd

A crede în idei pseudoștiințifice poate avea unele beneficii socio-psihologice, dar implică și riscuri reale, spun psihologii.

Mulți oameni cred că atunci când Mercur este în retrograd, devenim vulnerabili la întreruperile comunicării, trecem prin tulburări inevitabile ale relațiilor și prin neînțelegerile cu prietenii și cei dragi, ca și cum ar exista interferențe cosmice care împiedică tiparele noastre normale de comunicare.

Prin urmare, astrologii recomandă ca deciziile majore, cum ar fi semnarea unui contract sau începerea unui nou proiect, ar trebui amânate în această perioadă.

Nu este adevarat, arată sursa citată.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Care sunt efectele psihologice ale lui Mercur retrograd

Care sunt efectele psihologice ale lui Mercur retrograd

[Sursa foto: Pexels.com]

Un alt aspect controversat al teoriilor despre Mercur retrograd este credința că anumite semne zodiacale sunt mai susceptibile de a suferi barierele de comunicare în această perioadă.

Este vorba de semnele „mutabile” ale Fecioarei, Săgetătorului, Peștilor și, cel mai acut, cazul Gemenilor. Nici asta nu este adevărat, consideră oamenii de știință.

Popularitatea în creștere a unor astfel de afirmații astrologice despre Mercur retroograd poate avea efecte de inhibare sau de tipul profețiilor auto-împlinite: dacă tu crezi cu tărie ceva, te vei conforma în sensul așteptării tale și lucrurile chiar vor sta așa cum crezi. 

"Sindromul școlii medicale", aplicat la astrologia Mercurului retrograd

Nu există studii care să arate că Mercurul retrograd afectează sănătatea mintală.  

Dar nu este greșit să spui că ceea ce crezi, chiar dacă este neadevărat sau nu se bazează pe realitate, poate avea un impact profund asupra stării tale mentale.

Citește și: Horoscop de weekend 16-17 septembrie 2023. Sfârșitul de săptămână vine cu surprize pentru aceste zodii

Puterea fenomenului placebo este un exemplu – sau luați în considerare tulburările psihologice, cum ar fi „sindromul școlii medicale”, în care un student perfect sănătos la medicină începe să experimenteze simptomele unei anumite tulburări sau boli despre care învață.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Este dăunător să crezi în teorii neștiințifice cum este astrologia? Nu neapărat, spun psihologii. Există adesea beneficii socio-psihologice unice. 

În cazul lui Mercur retrograd, este întotdeauna o idee bună să ținem cont de o atenționare cu privire la blocajele în comunicare și să acordăm o atenție suplimentară relațiilor noastre apropiate.

Citește și: VIDEO- Evenimente astrale majore. Ce înseamnă când Mercur este retrograd și cum sunt influențate zodiile

De asemenea, este în regulă să folosim ciclurile retrograde ale lui Mercur ca un moment în care să fim blânzi cu noi înșine și să fim foarte atenți la relațiile noastre apropiate, dar nu este indicat să le folosim ca scuză pentru problemele relaționale pe care nu suntem dispuși să le abordăm direct.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si