Close sidebar
Close sidebar

Mlastina de la Iaz, locul despre care localnicii spun ca are puterea de a vindeca pe oricine

Un loc mistic, incarcat de legenda, o punte intre doua lumi! Mlastina de la Iaz, despre care oamenii locului spun ca ar fi un lac fara fund este pe cat de infricosatoare, pe atat de spectaculoasa. Se spune ca apa mlastinii este binefacatoare si vindeca pe oricine are curajul sa puna piciorul in apa neagra, dar se mai spune si ca a furat multe suflete.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

De cum ajungi la Mlastina de pe Valea Iazului, natura pare...impietrita. Nici vantul nu pare sa adie printre copacii batrani care strajuiesc mlastina. Parca i-ar fi teama sa nu tulbure apa neagra ca taciunele.

Oamenii locului privesc aceasta palma de vegetatie cu teama. Tainele apei sunt inca nedeslusite, iar iazul atrage ca un magnet curiosii in cautarea de legende.

"O legenda, am auzit-o eu de la bunica, spunea ca in aceasta zona, la un moment dat, a fost o seceta puternica. Au secat apele, nu a plouat cativa ani si apa nu se gasea decat aici, in mlastina”, povesteste Alexandru Bolchis.

Citeste si: Un nou cutremur în această dimineață, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

De atunci, nimeni nu a mai avut curajul sa aduca apa din Iaz acasa. Dar misterul si teama se impletesc mai departe!

Legenda spune ca de-a lungujl timpului, mlastina de la Iaz a furat zeci de suflete.

Localnicii din Iaz se tem numai cand aud de lacul care se odihneste la un kilometru de casele lor. Batranii satului spun ca nimeni nu a mai avut curajul sa intre in mijlocul apei de la Iaz.

Unii spun ca apa din lac are puteri tamaduitoare.

"Oamenii spun ca aici este un tau fara fund, taul de la Iaz, ca nu ar avea fund pentru ca aici s-au inecat multi si nu au mai iesit mlastina i-a tras in jos”, mai spune localnicul.

Cu timpul, insa, oamenii au descoprit ca apa are puteri vindecatoare. Localnicii  spun ca cei care merg pe marginea iazului se vindeca de boli.

Mlastina de la Iaz este o arie protejata de interes national, cu o suprafata de zece hectare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI