Ai văzut și tu acești adidași Balenciaga de aproape 2.000 de euro, care par să fi călătorit în timp vreo 2.000 de ani până în zilele noastre sau cei de la Gucci, de vreo 800 de euro. Înainte să te întrebi de ce ar da cineva un salariu mediu pe haine deja rupte și murdare, hai să facem un pic de lumină în trendul poor-core.

Citește și: Ce salariu are un electronist în România şi care sunt studiile necesare

Moda hainelor rupte și murdare

Sabina Teodora, stilist vestimentar: „Vine foarte mult sentimentul acesta de apartenență la ceva. Fie că vorbim de un trend și vrem să facem parte din trendul respectiv sau de multe ori piesele care sunt foarte scumpe, dar cu aspectul acesta dau persoanelor cu foarte mulți bani ideea de: „Sunt și eu o persoană normală”, „Sunt și eu ca voi, facem parte din aceeași comunitate” și cumva îți cumperi biletul către genul acesta de comunitate pe care o poți accesa mai ușor.”

Dar în modă, nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Nici măcar rupturile și petele. Ele spun o poveste, așa cum ne explică creatorii Golden Goose.

„Perfecțiunea imperfectă ne face unic! E ceva ce trece dincolo de produs în sine. Înseamnă a avea spiritul și mintea liberă.”

Și ca să vedem cum se face un astfel de produs, Sabina ne-a dus în showroom-ul Otiliei Nica.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Gabriela Ghizel, reporter Kanal D:  „Sabina, ce-mi arăți acum?”

Sabina Teodora, stilist vestimentar: „Am ales două piese, care au fost făcute chiar în atelier, care pot fi purtate chiar și împreună. Avem puloverul cu fi retrase, pe care poate le-am vedea la puloverul bunici în mod normal. Avem și fusta cu firele trase.”

Gabriela Ghizel, reporter Kanal D:  „Cumva se vede diferența dintre un produs uzat și unul care a fost făcut intenționat așa. Tu cum îți dai seama?”

Sabina Teodora, stilist vestimentar: „De multe ori uzura acesta dacă o vedem la produsele noi, după cum ai menționat și tu, par foarte controlate. Totul foarte ales, bine punctat unde sunt aceste elemente. În timp ce, hainele cu adevărat purtate se observă. Ți se mai strică gulerul și îți dai seama că e de la uzură.”

Totuși, vei spune, unele parcă sunt prea de tot. Și...chiar sunt.

„Pantofii aceștia arată ca unii dintr-un magazin second-hand cu reduceri. Dar se întâmplă să fie Balenciaga și să coste 1.500 de dolari. Dacă îi vrei mai puțin distruși, costă 625 de dolari.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si