Close sidebar
Close sidebar

Moderna cere aprobare pentru vaccinul destinat adolescenţilor între 12 şi 17 ani

Reprezentanții companiei Moderna cer autorizaţia în Europa pentru vaccinul destinat adolescenţilor între 12 şi 17 ani. Anunțul a fost făcut de directorul companiei, Stéphane Bancel, pentru Journal du Dimanche.

Georgiana Balaban,

Vaccinarea copiilor împotriva covid-19. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Compania americană Moderna va depune la începutul lunii iunie o cerere de autorizare pentru piaţa din Uniunea Europeană a vaccinului anti-Covid pentru adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani. Mesajul vine din partea directorului companiei, Stéphane Bancel.

Citeste si: Andrei Baciu, anunț despre cele 19 centre de vaccinare anti-COVID deschise în spitale din 9 judeţe

El a anunțat că „până în vară, toţi adulţii care doresc să fie vaccinaţi vor fi primit o primă doză". Stéphane Bancel a estimat că „va fi necesar apoi foarte repede să fie vizaţi adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani"".

Citeste si: Noile tulpini de coronavirus, învinse de vaccinuri sau nu? Răspunsul dat de OMS

Vaccinarea minorilor împotriva Sars-Cov-2

În acest moment, doar vaccinul de la Pfizer/ BioNTech este autorizat pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16-18 ani în Europa. Pfizer a solicitat, de asemenea, autorizaţia pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani şi a obţinut-o deja în Statele Unite. „Dacă nu ne vaccinăm masiv, riscul unui al patrulea val nu poate fi exclus", a explicat Stéphane Bancel, care conduce compania din 2011.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Citeste si: Un nou prag a fost depășit în campania de vaccinare în România

Compania Pfizer. [Sursa foto: PixaBay]

El a spus că Moderna ar putea produce trei miliarde de doze pe an, care, adăugate la cele patru miliarde anunţate de Pfizer-BioNTech, ar fi „suficiente pentru a vaccina întreaga planetă cu o primă doză”.

Citeste si: Când se pot vaccina gravidele împotriva COVID-19? Medicul ginecolog Nicolae Gică: "Ele vor beneficia de..."

În ceea ce priveşte averea sa personală, care a ajuns la peste cinci miliarde de dolari, conform Forbes, în timpul pandemiei, Stéphane Bancel a asigurat că finanţează numeroase asociaţii datorită unei fundaţii create împreună cu soţia sa: „Suntem hotărâţi să donăm întreaga noastră avere şi să creştem această fundaţie, numită Champions of Love".

Citeste si: La cât timp după ce te-ai infectat cu virusul SAR-CoV-2 te poți vaccina?! Ministerul Sănătății a făcut anunțul!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI