Close sidebar
Close sidebar

NEAM UNIT | Lavinia Maier și-a pus pe picioare o afacere înfloritoare după ce s-a întos din Belgia

Suntem mândri că suntem români, dar suntem tot mai mulţi peste graniţe. Sunt însă şi excepţii. Oameni care, după ce au muncit în afară ani la rând, decid să se întoarcă pentru a continua ceea ce au făcut acolo. Câteva asemenea poveşti de viaţă vă prezentăm în această seară. Pentru Lavinia Maier, dorul de casă a fost mai puternic decât orice. A stat nu mai puțin de 15 ani în Belgia, a învățat meserie și a adunat bani. S-a întors în orașul natal, Oradea, și a pus pe picioare o afacere înfloritoare.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

După 15 ani în Belgia, dorul de casă a fost prea puternic, iar Lavinia Milea s-a hotărât să revină în țară.
Dar întoarcerea pe pământul natal nu a fost deloc ușoară.
Lavinia a plecat în Belgia când avea doar 20 de ani și a pornit de jos.
De la făcut curățenie și spălat vase, prin multă muncă, tânăra a ajuns chef bucătar.
A deschis două localuri în regiunea flamandă a Belgiei, dar afacerile nu i-au mers prea bine și a renunțat repede la ele.
Eșecul afacerii din Belgia nu a descurajat-o, însă, pe Lavinia, care a continuat să muncească, să pună ban pe ban și să învețe cât mai multă meserie.

Citeste si: Cea mai înaltă clădire din lume a luminat azi în culorile steagului României

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Citeste si: NEAM UNIT| Cabina foto cu touchscreen, afacerea de succes a lui Vlad Coclici

Lavinia a vrut ca restaurantul să aibă conceptul de fine dining, ceea ce înseamnă calitate ridicată.
De la servire până la meniu și atmosferă, tânăra le oferă clienților o experiență culinară rafinată.
Chiar dacă restaurantul ei este deschis recent, are deja un renume în rândul clienților, tocmai pentru că chef-ul a câștigat experiență în străinătate.

Citeste si: NEAM UNIT| Povestea impresionantă a Nicoletei. A renunțat la tot și și-a urmat visul

Împreună cu mai mulți parteneri financiari, tânăra a investit aproximativ două sute de mii de euro în afacere.
La noi, în România, Lavinia s-a regăsit și spune că nicăieri nu e ca acasă.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI