Close sidebar
Close sidebar

Negocieri blocate între Rusia și Ucraina. Lavrov: "Iată adevăratele intenții ale Kievului"

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că Ucraina a prezentat Moscovei un proiect de acord de pace care conține elemente „inacceptabile”, relatează Reuters. În reacție la poziția Moscovei, unul dintre negociatorii Kievului consideră că Lavrov face "declarații propagandistice" și vrea doar să distragă atenția de la evenimentele din orașul Bucha, unde Ucraina acuză trupele ruse de uciderea civililor.

Sorin Negru,

Serghei Lavrov, ministrul de Externe de la Moscova, nemulțumit de acordul de pace propus de Guvernul de la Kiev

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Serghei Lavrov spune că Guvernul de la Kiev a prezentat miercuri Rusiei un proiect de acord de pace  care s-a abătut de la propunerile asupra cărora ambele părți au convenit anterior, potrivit The Guardian.

Citeste si: Kremlinul reacţionează la sancţiunile impuse de SUA fiicelor lui Vladimir Putin

"O astfel de incapacitate de a ajunge la un acord evidențiază încă o dată adevăratele intenții ale Kievului, poziția sa de a devia și chiar de a submina discuțiile prin îndepărtarea de înțelegerile la care s-a ajuns. Cu toate acestea, Rusia va continua discuțiile și va face presiuni pentru a-și asigura propriile cerințe", a declarat șeful diplomației de la Moscova.

Serghei Lavrov: Punem presiune pentru acceptarea condițiilor noastre 

Ministrul de Externe al Rusiei a precizat că partea rusă va face presiuni pentru impunerea propriului proiect de acord care să prezinte complet pozițiile și cerințele-cheie ale Moscovei.

„În ciuda tuturor provocărilor, delegația rusă va continua procesul de negociere, făcând presiuni pentru propriul nostru proiect de acord care să prezinte clar și complet pozițiile și cerințele noastre inițiale și cheie", a mai spus Lavrov.

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Citeste si: Ucraina acuză Ungaria că încurajează Rusia să continue războiul. "Este cinică propunerea de a purta negocieri la Budapesta"

Kremlinul consideră că discuțiile dintre Moscova și Kiev nu progresează atât de rapid pe cât și-ar dori și a acuzat Occidentul că încearcă să deraieze negocierile.

Reacția Guvernului de la Kiev

Declarația ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, a primit o scurtă replică din partea negociatorului ucrainean Mihailo Podoliak.

El a respins comentariile lui Lavrov conform cărora Kievul a prezentat Moscovei un proiect de acord de pace care s-a abătut de la propunerile asupra cărora ambele părți au convenit anterior.

Citeste si: Țările din grupul G7 condamnă atrocitățile din Bucha. „Arată adevărata față a războiului brutal al Rusiei”

Podoliak a declarat pentru Reuters, într-o declarație scrisă, că Lavrov nu a fost implicat direct în negocieri, iar declarațiile sale au „semnificație pur propagandistică”.

Podoliak a mai spus că Moscova a vrut să distragă atenția de la evenimentele din orașul Bucha, unde Ucraina acuză trupele ruse de uciderea civililor și a adăugat: „Așa ar trebui privite orice astfel de declarații”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI