Sirenele de raiduri aeriene au răsunat joi dimineață în toată Ucraina, cu excepția Crimeei, informează Pravda.ua.

Citește și: Volodimir Zelenski, un nou mesaj după evenimentul din Polonia

Apărarea aeriană a fost activată deasupra Kievului, dar rachetele rusești au lovit infrastructura din orașele Dnipro, Odesa și Harkov.

Citește și: Dmitri Medvedev spune că Occidentul se apropie de Al Treilea Război Mondial

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât două rachete de croazieră deasupra orașului Kiev în dimineața zilei de 17 noiembrie, iar două drone kamikaze Shahed, fabricate în Iran, au fost doborâte deasupra lacului de acumulare din Kiev.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Joi, 17 noiembrie, a căzut și prima ninsoare în capitala Kiev, oamenii temându-se tot mai mult pe zi ce trece de problemele energetice care ar putea apărea ca urmare a noilor atacuri ale Rusiei

Compania energetică de stat a Ucrainei, Naftogaz, a confirmat joi că loviturile cu rachete rusești au deteriorat sau distrus unele dintre unitățile de producție de gaze ale Ucrainei.

Directorul executiv al Naftogaz, Oleksiy Chernyshov, a declarat că Rusia a efectuat un „atac masiv” asupra infrastructurii producătorului de gaze UkrGas Vidobuvannia din estul Ucrainei.

Atacuri în Dnipro, Odesa și Zaporojie

Cel puțin 14 persoane, printre care și o fată, au fost rănite într-un atac în orașul ucrainean Dnipro, potrivit șefului administrației regionale, Valentin Reznichenko.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat un videoclip pe pagina sa de socializare care arăta o mașină care circula prin trafic înainte ca o minge mare de foc să apară înainte pe același drum.

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

Reznichenko, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, a declarat că un incendiu mare a izbucnit după ce loviturile asupra Dnipro au lovit o țintă industrială.

Oficialii locali au transmis joi că două persoane au fost ucise într-un atac cu rachetă peste noapte în regiunea Zaporojie, trei au fost rănite într-un atac asupra orașului Harkov, din nord-estul orașului, iar trei au fost rănite la Odesa.

Kremlin: Kievul este vinovat pentru suferința ucrainenilor

Suferința civililor din Ucraina, confruntați cu pene de curent în plină iarnă după loviturile rusești asupra infrastructurii energetice, este „consecința lipsei de voință a părții ucrainene de a rezolva problema, a susținut joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

Întrebat despre întreruperile de curent cu care se confruntă milioane de ucraineni, Peskov a invocat refuzul Kievului de a începe negocierile și de a căuta un teren comun” pentru a negocia cu Moscova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si